Naar inhoud

Praktisch

Dienst jeugd

Diestseweg 135
2440 Geel


tel. 014 56 68 00
fax 014 56 68 19
jeugddienst@geel.be

Meer info

Spelen in Geel

Speelplein De Waaiburg

Dat is hier een keileuk speelplein(tje)!

Er zijn nogal wat speelpleinen in Geel waar je elke dag kan spelen, tussen 9 en 22 uur. De twee grootste terreinen zijn zeker een bezoekje waard:

  • “De Bogaard” (aan het Jeugdcentrum langs de Diestseweg): een groot plein voor jong en oud met tal van speeltoestellen (hoge glijbaan, klimnettoestel, reuzenschommel, zandbak, ronddraaiwip…), een parapiste, een skate-en basketpleintje, en een kleine boerderij.
  • “De Waaiburg” (Werft-Possonsdries): een speelplein met een heel eigen sfeer. Het richt zich meer naar de kleinste kinderen, met een aantal plezante speeltoestellen (groot schip, nestschommel, glijbanen,…).

Daarnaast zijn er in Geel verschillende kleinere pleintjes die wat verborgen liggen in een straat of wijk en die vooral voor de mensen uit de buurt bedoeld zijn. Wanneer je echter een wandeling of een fietstocht maakt, kan je hier even ontspannen in een stukje groen. Meestal gaat het om een klein terrein met enkele speeltoestellen en/of speelelementen (veerwipje, klimtoestel, schommel). Deze pleintjes vind je in volgende straten: A. Preud’Hommestraat, Drijhoek, Helleblok, Holvenseheide, Kemeldijk, Kerkenveld, Leschot, Leunen (aan Eendenstraat), Meidoornstraat, Otterstraat, Pastoor Dergentstraat, Pastoor Op De Beeckstraat, Scherpendries, Vogelzang, St. Apolloniastraat, Van Hoornestraat, Velleke, Zavelstraat.

 

Er zijn ook plekjes waar geen speeltoestellen geplaatst zijn, maar die eveneens aangenaam zijn om even te spelen of verpozen. Deze zijn gelegen in Elsumakker, De Bocht, Gagelstraat, De Zil, Drieskens, H. Hartplein (Zeven Heerdgangen), Mastbos.

Enkele terreinen bestaan enkel uit een grasveld met 2 voetbaldoelen: Lupinenstraat, tussen de Fazantenstraat en Reebokstraat, Dr. Verwaeststraat. Dit zijn geen echte voetbalvelden, maar trapveldjes bedoeld voor kleine kinderen.

 

Kijk hier, dat werkt niet meer!

Wanneer je op één van de pleintjes merkt dat er bijvoorbeeld splinters, uitstekende of scherpe delen of beschadigingen zijn aan een toestel, laat de kinderen er dan niet op spelen en waarschuw de infocel Technische Dienst (stadhuis), Werft 20, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be.

 

Skateterrein De Bogaard

Wij willen ook graag een speelpleintje!

Vragen voor (her)inrichting van een pleintje dienen schriftelijk toe te komen bij het stadsbestuur. De vraag moet gemotiveerd zijn en duidelijk gedragen door de buurt. Elke aanvraag wordt onderzocht, bij een positief antwoord krijgt de buurt inspraak bij de (her)inrichting.

 

Wij spelen liever in de bossen!

In het bos mag je niet van de paden afwijken, behalve in de zogenaamde speelzones (aangegeven met een officieel bord “speelzone”). Hier kan je met de kinderen een kamp bouwen met materiaal uit het bos of een bosspel organiseren. Het speelbos Engels Kamp, gelegen aan het militair domein, Retieseweg 83A, is in beheer van de stad. Daarnaast zijn er in Geel nog een aantal speelbossen in Bel: aan de Kapucienenberg, op het terrein van kampeerterrein De Volmolen en Malpertuus, aan een zone aan de Kruiskwacht, in Holven aan de Meulemaekershoef, in Oosterlo aan de Kalvarieberg en in Larum aan Houterveld.

 

Wij gaan graag zelf op pad!

In Oosterlo werd een natuurlijke wandelomgeving speels ingericht. Het paadje achter het MPI (Kloosterpad) werd halfverhard, waardoor het toegankelijk is voor mensen in een rolstoel/buggy. Van hier kan je verder wandelen naar een speelweide van Natuurpunt met o.a. een wilgentent, een klimboom, een boomgaard en een vertelhoek. Meer info over dit project (Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete i.s.m. Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt) vind je via deze link: http://www.geel.be/product.aspx?id=2934 In 2016 wordt verder gewerkt aan het kindlint Oosterlo: het aanduiden van een aantrekkelijke en verkeersvriendelijke route voor kinderen en bewoners van de zorginstellingen, met een aantal aantrekkelijke rust- en ontmoetingsplekjes onderweg.

 

Meer info

Speelruimteambtenaar (Stadsontwikkeling) Werft 20 2440 Geel 014 56 60 83 speelruimte@geel.be