10 000 stappen: Elke stap telt!

Zet je beste beentje voor en stap mee in de campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter… Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

Waarom 10 000 stappen?

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toont aan dat 10 000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kunt dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kun je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd … 

Hoeveel stappen moet je dan zetten voor een gunstig effect op je gezondheid? 10 000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 8 000 voor 65-plussers. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil. Zijn 10 000 stappen niet meteen haalbaar voor jou? Ga dan met mondjesmaat meer bewegen. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting.

Hoe begin ik eraan?

  1. Meet je stappen gedurende een week.
  2. Bepaal je doel. 500 extra stappen per dag is een haalbare uitdaging.
  3. Hou dit minstens 1 week vol.
  4. Kies na elke week een nieuw doel.
  5. Maak van extra beweging een dagelijkse routine.
  6. Indien haalbaar voor jou: ga door tot je minstens 10 000 stappen per dag haalt (8 000 stappen voor 65-plussers).

Onthoud ook: elke extra stap die je zet, is belangrijker dan het per se willen halen van 10 000 stappen!

Meer info vind je op de website van 10 000 stappen.

Wij motiveren jou!

Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor je gezondheid! In onze stad vind je affiches en voetzoolstickers terug die jou motiveren om het doel van 10 000 stappen per dag te bereiken.

Bij dienst toerisme en stadsanimatie kun je ook het vernieuwde centrumplan afhalen. Op dit plan vind je een lijst met bezienswaardigheden in het centrum van Geel. Bij elke bezienswaardigheid staat hoeveel stappen je vanaf het infokantoor van dienst toerisme en stadsanimatie (Markt 1) moet zetten om deze bezienswaardigheid te bereiken. Zo leer je tegelijkertijd onze stad wat beter kennen! Het centrumplan kun je ook onderaan deze pagina downloaden.

Gepubliceerd op woensdag 3 november 2021 9.13 u.