600 529 euro voor Geelse sport-, cultuur- en jeugdwerksector

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Activiteiten die normaal gezien geld in het laatje brengen, konden niet doorgaan. De Vlaamse Regering voorziet 87 miljoen euro voor de Vlaamse verenigingen. Daarvan gaat 600 529 euro naar Geel.

Een eetfestijn, lokale wafelverkoop of jaarlijks theateroptreden geven verenigingen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. Maar veel verenigingen zagen die activiteiten door de coronacrisis in het water vallen. De financiële steun van de overheid moet die verenigingen laten heropleven.

Om de Geelse verenigingen in de sport-, cultuur- en jeugdwerksector te helpen, is er 600 529 euro voorzien uit het noodfonds van de Vlaamse regering. Zo kan Geel de verenigingen helpen om het hoofd boven water te houden. 

Geel zal zo vrij mogelijk kunnen beslissen hoe de middelen gespendeerd worden. Lokale besturen staan immers het dichtst bij de inwoners en verenigingen en weten dus het best wat de lokale noden zijn. 

Gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020 8.59 u.