Bart Douw - vrijwilliger bij Geel Zorgt

Bart Douw is 38 jaar en leerkracht gedragswetenschappen in het Sint Dimpna College. Hij ging in de eerste lockdown al nieuwsbrieven van de stad bussen met zijn dochter Imke, die het leuk vond om postbode te spelen. Nu doen ze boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen.

Nood aan solidariteit

"Ik heb me in het begin van de eerste lockdown als vrijwilliger opgegeven omdat ik het altijd al fijn heb gevonden om mensen te helpen. De hele corona-situatie heeft de nood aan solidariteit volgens mij nog groter gemaakt. Kleine dingen voor elkaar doen, kan een wereld van verschil betekenen."

Boodschappen doen

"Als ik naar de winkel ging, bracht ik al boodschappen mee voor mijn buren. Voor andere mensen wilde ik dat met plezier ook doen. Ik heb me als vrijwilliger opgegeven nadat ik de oproep van Geel Zorgt zag. Nu brengen we een tweetal keer per week met onze bakfiets boodschappen aan huis bij mensen die zelf niet of moeilijk naar de winkel kunnen gaan (wegens quarantaine, gezondheidsproblemen of uit voorzorg). Zij zijn altijd heel dankbaar."

Babbeltje

"Er zijn voor elkaar vind ik zeer belangrijk, zeker in moeilijke tijden. Het babbeltje aan de deur doet zowel hen als mij ook echt deugd. Het is door elkaar te helpen dat we er het beste van kunnen maken!"

Geel zorgtā€¦ voor boodschappen!

Zit je in quarantaine of heb je een verminderde mobiliteit en kan je niet naar de winkel? Vallen er vaste personen uit je netwerk weg die je normaal helpen met de boodschappen? Dan kun je beroep doen op ‘Geel zorgt’. Zij zullen eerst samen met jou kijken of er iemand in je omgeving is die je misschien tijdelijk uit de nood kan helpen. Zo niet, spreken ze een vrijwilliger aan om de boodschappen voor jou te doen. Geel zorgt wil deze boodschappendienst aanbieden zolang er coronamaatregelen zijn.

  • Heb je hulp nodig bij de boodschappen? Bel naar het nummer 014 56 73 10 of mail naar geelzorgt@geel.be.
  • Wil je zelf anderen helpen bij de boodschappen of andere zaken? Laat het zeker weten via geel.be/geelzorgt.