Vrijwilligers 'Samenlezen' Bernadette en Liesbet

Op dinsdagavond en vrijdagnamiddag begeleiden Bernadette en Liesbet ‘Samenlezen’ in de bibliotheek van Geel. Ze lezen en bespreken samen met anderstalige Gelenaars leuke en eenvoudige teksten om de Nederlandse taal te oefenen.

Bernadette: “Samen met anderstalige mensen lezen we eenvoudige Nederlandse teksten, zoals een fragment uit een boek of een gedicht, om hun Nederlands te oefenen. Daarna bespreken we de tekst in groep Door in te pikken op het leven van de mensen ontstaan vaak boeiende gesprekken. Bij moeilijke teksten gaan mensen elkaar vaak helpen. Zo creëren we verbinding tussen de deelnemers. Het sociaal contact is wat vrijwilligerswerk net zo leuk maakt. Eigenlijk is vrijwilligerswerk werken vanuit je hart.”

Liesbet: “Het is enorm fijn om te zien dat de deelnemers na een paar sessies echt een hechte groep worden. Je ziet ze allerlei zaken uit hun dagelijkse leven tegen elkaar vertellen en vriendschappen sluiten. De bibliotheek is hier de ideale plaats voor. Er is een overvloed aan leesmateriaal waarover ze samen kunnen praten.”

Als vrijwilliger aan de slag bij stad Geel?

Wil jij je net als Bernadette en Liesbet inzetten als vrijwilliger? Stel je dan kandidaat!
Heel wat stadsdiensten zoeken regelmatig vrijwilligers. Kom langs bij het evenementenloket in het stadhuis. We bekijken samen of we iets voor jou kunnen vinden zodat je aan de slag kan gaan!
Meer informatie vind je op geel.be/vrijwilligers.
Voor vragen rond vrijwilligerswerk zoals ‘Samenlezen’ kun je terecht bij de bibliotheek.