Lesgevers lijndansen Dimphna en Jules

Dimphna en Jules geven drie dagen per week lessen lijndans in dienstencentrum Luysterbos. Via een familielid zijn ze aan de slag gegaan als vrijwilliger bij stad Geel.

Jules: “Wij geven hier al sinds de oprichting van het dienstencentrum lessen lijndansen. Dat betekent dat wij al tien jaar lesgeven. Het is heel leuk om de mensen te leren dansen. We zien dit dan ook niet als ‘werk’ omdat het iets is wat we in onze vrije tijd ook graag doen. In het begin hadden we ongeveer tien tot twaalf deelnemers, ondertussen zitten we al met een zeventigtal. De pauzes tijdens de danssessies vind ik heel belangrijk. Dan hebben de mensen tijd om een babbeltje te slaan en elkaar beter te leren kennen.”

Dimphna: “We staan open voor veel vormen van vrijwilligerswerk, maar omdat we graag dansen was de keuze snel gemaakt. We gaan graag om met andere mensen en dansen is onze passie. Voor ons is dit vrijwilligerswerk de ideale combinatie. Het mooie aan lijndansen is dat je geen danspartner nodig hebt om deel te nemen. Zo kun je op je eentje mee komen dansen! Het dienstencentrum is ook een heel aangename plaats om te komen. Er lopen veel mensen rond, er is vaak iets te doen en het is mooi ingericht.”

Als vrijwilliger aan de slag bij stad Geel?

Wil jij je net als Jules en Dimphna inzetten als vrijwilliger? Stel je dan kandidaat!
Heel wat stadsdiensten zoeken regelmatig vrijwilligers. Kom langs bij het evenementenloket in het stadhuis. We bekijken samen of we iets voor jou kunnen vinden zodat je aan de slag kan gaan!
Meer informatie vind je op geel.be/vrijwilligers.
Voor vragen rond vrijwilligerswerk op het dienstencentrum kun je terecht bij dienstencentrum Luysterbos.