Decorbouwers Eddy en Thomas

Eddy en Thomas sturen samen een groep vrijwilligers aan die de decors van Gheelamania en Ommegang bouwt. Elke woensdag komen ze samen om hun handen uit de mouwen te steken.

Eddy: “Ik speelde eerst als acteur mee in de Gheelamania opvoeringen en kerstmusicals. Na een paar jaar kwam er plots een plaats vrij als decorbouwer. Ik greep die kans en ondertussen help ik al zes à zeven jaar mee aan de decors. Het is een groot project dat veel aandacht en communicatie vergt, vandaar dat we hier ook met een twintigtal mensen aan de slag zijn. We zijn een hechte groep kameraden die graag met elkaar samenwerken. Tijdens het jaar werken we hard om alles op tijd klaar te hebben. Als het decor dan uiteindelijk af is, kunnen we allemaal écht fier zijn op het eindresultaat.”

Thomas: “Ik leerde het vrijwilligerswerk bij stad Geel kennen via de zoon van Eddy. Hij vroeg mij om mee als decorbouwer bij de Dimpnadagen aan de slag te gaan. Ik kom uit Limburg, dus ik had nog niet eerder gehoord van Gheelamania en de Dimpnadagen. Aangezien dit toch een groot project is, zocht Eddy nog een assistent die hem kon ondersteunen bij de werken. Ik ging op dit aanbod in en ik heb er zeker geen spijt van. Hoewel het soms hard werken is, blijft de sfeer in de groep altijd optimaal. Het leuke aan vrijwilligerswerk is het sociaal contact. Het samen aan de slag zijn schept een band tussen de vrijwilligers.”

Als vrijwilliger aan de slag bij stad Geel?

Wil jij je net als Eddy en Thomas inzetten als vrijwilliger? Stel je dan kandidaat!
Heel wat stadsdiensten zoeken regelmatig vrijwilligers. Kom langs bij het evenementenloket in het stadhuis. We bekijken samen of we iets voor jou kunnen vinden zodat je aan de slag kan gaan!
Meer informatie vind je op geel.be/vrijwilligers.
Voor vragen rond vrijwilligerswerk bij de Dimpnadagen kun je terecht bij de dienst toerisme.