Ring van Geel afgesloten tijdens paasweekend

Tijdens het paasweekend gonst het van de bedrijvigheid onder de Ring van Geel (R14). Van vrijdag 19 april om 9 uur tot en met dinsdag 23 april 6 uur schuift een aannemer er, in opdracht van de provincie Antwerpen, een fietstunnel, onderdeel van de fietsostrade F105 Herentals-Balen, op zijn plaats.

De werken aan deze fietstunnel startten reeds in het najaar van vorig jaar. De bouw van de 35 meter lange fietstunnel gebeurde naast het spoor, aan de zijde van Larum. De betonnen constructie wacht nu om op zijn plaats geschoven te worden.

Dat huzarenwerk gebeurt tijdens het paasweekend. Daarvoor is de R14 ter hoogte van Rauwelkoven afgesloten van vrijdag 19 april om 9 uur tot dinsdag 23 april 6 uur.

Aan de verkeerslichten ring-Larumseweg is de ring volledig afgesloten. Aan de andere kant van de brug is de R14 afgesloten net na de afslag naar Rauwelkoven. De afrit naar Rauwelkoven, aan de kant van Larum, en de oprit aan de kant van het voetbalstadion kan wel het hele weekend gebruikt worden. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid richting E313 (Turnhout - Kasterlee - Lichtaart - Herentals - Geel).

Na het paasweekend volgt nog de afwerking van de betonnen tunnel. Vervolgens staat later dit jaar de aanleg van het fietspad op de planning. Dus de fietstunnel kan voorlopig nog niet gebruikt worden.

Kostprijs

De provincie Antwerpen betaalt voor de bouw van deze fietstunnel 1,4 miljoen euro. De Vlaamse overheid draagt 600 000 euro bij. Ook van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, EFRO, ontvangt de provincie Antwerpen een subsidie van 632 000 euro.

Veiligheid

Omwille van de veiligheid zijn er tijdens de werken in het paasweekend geen omstaanders toegelaten op de werf. Wie toch nieuwsgierig is, kan toekijken van buiten de werfzone.

Gepubliceerd op woensdag 3 april 2019 13.27 u.