Aangepaste Covid19-richtlijnen voor horeca in Provincie Antwerpen

30 juli - In navolging van de Nationale Veiligheidsraad (27 juli 2020) en omwille van de epidemiologische situatie in de regio Antwerpen heeft de Antwerpse Provinciale Crisiscel bijkomende maatregelen vastgelegd. Deze gelden vanaf 29 juli tot en met 31 augustus 2020 in de volledige provincie Antwerpen.

Een overzicht van de nieuwe richtlijnen voor de horeca

  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijde gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding.
  • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot maximum 4 personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  • Je mag enkel horeca bezoeken met mensen uit je eigen bubbel (gezin + 5 vaste contacten, kinderen onder 12 jaar hierbij niet inbegrepen).
  • Individuele registratie is verplicht. De gegevens moeten vier weken worden bijgehouden.
  • Cafés en restaurants moeten sluiten om 23 uur.

Verduidelijking bij regels 2 en 3

De horeca moeten tafels per 4 voorzien, die voldoende ver uit elkaar staan. (1,5 meter tussen gezelschappen of fysieke afscheiding ertussen.)

Voorbeeld: Als een bubbel van 8 personen wil gaan eten, moeten ze aan twee tafels gaan zitten met afstand tussen. Maar als je een gezin bent van 2 ouders met 3 kinderen, moet dat ene kind niet alleen aan een tafel gaan zitten, dan mogen ze 5 stoelen rond een tafel zetten.

Waarom deze maatregelen?

De aanleiding van deze maatregelen is dat er toch nog teveel risico is verbonden aan een horecabezoek en dat niet iedereen de afstandsregels respecteert. Het cijfer van 4 is er gekomen omdat de meeste tafels standaard voor 4 personen zijn.

Momenteel zitten de coronacijfers in Geel nog goed. Om dit zo te houden, moeten we onze inspanningen blijven volhouden. De stad roept dan ook op om de mondmaskerplicht op publiek domein goed op te volgen en alle richtlijnen te respecteren. Houd steeds rekening met de zes gouden regels bij sociaal contact. Wees verantwoordelijk en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Meer info:
- Stad Geel
Richtlijnen Provincie Antwerpen 
Richtlijnen Veiligheidsraad voor België 

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020 10.09 u.