De Sint komt naar Geel!

In november verwelkomen we de Sint en zijn pieten in Geel. De stad, vzw Geel Centrum en People On Stage organiseren leuke activiteiten om hun aankomst te vieren.

Aankomst Sinterklaas

Op zaterdag 18 november om 13.45 uur arriveert de Sint met zijn pieten aan het station. Vervolgens reizen ze per (stoom)boot naar het marktplein. Daar zorgt de Knetter Kidsband om 15 uur voor een groot zang- en dansfestijn. De Sint voorziet voor alle kinderen een leuke verrassing.

Pietjeszoektocht

Van 18 november tot en met 3 december kunnen kinderen deelnemen aan de pietjeszoektocht van vzw Geel Centrum. Zoek in de Geelse winkelstraten naar de twintig verstopte winkelpietjes en vind de naam van het hulpje van Sinterklaas. Heb je de naam juist, dan maak je kans op een leuke prijs!

Om het niet al te moeilijk te maken, volg je een routeplannetje langs de etalages. Het plannetje wordt verdeeld in alle Geelse basisscholen en kun je vanaf 17 november ook downloaden op de website van vzw Geel Centrum. Het invulformulier van de zoekwedstrijd stop je voor 4 december 2023 in de grote mijter aan het infokantoor van dienst toerisme & stadsanimatie (Markt 1).

Sinterklaasmusical

Op zaterdag 18 en zondag 19 november brengt People On Stage de musical '(G)een brief voor de Sint' in haar theaterzaal (Stationsstraat 58). Op zaterdag vindt de voorstelling plaats om 13, 16 en 18 uur. Op zondag om 13, 15 en 17 uur. De musical duurt ongeveer 45 minuten. Reserveer je plekje via de website van People On Stage.

In het Sintcafé van People On Stage kun je op zaterdag van 13.30 tot 20 uur en op zondag van 13.30 tot 18.30 uur terecht voor een hapje en een drankje. Voor de allerkleinsten is er pakjesanimatie.