Aanmelden secundair onderwijs

Veelgestelde vragen Infomomenten deelnemende scholen Vrije plaatsen

Alle middelbare scholen in onze regio (Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar, Mol en Westerlo) gebruiken een digitaal aanmeldsysteem. Via een website laat u weten op welke school u uw kind wilt inschrijven. U geeft meerdere keuzes in. Het aanmeldsysteem verdeelt de kinderen over de scholen. 

  • Als er voldoende plaatsen zijn, krijg je automatisch de school van jouw eerste voorkeur.
  • Als er te weinig plaatsen zijn in een school, worden alle leerlingen willekeurig geordend. Leerlingen die zo net uit de boot vallen bij hun school van eerste voorkeur, dingen mee voor een plaatsje in de school van tweede of derde voorkeur. Je krijgt ook automatisch een plaatsje op de wachtlijst op de school of scholen van hogere voorkeur. Daarom is het belangrijk om meerdere voorkeurscholen door te geven, en krijgen alle kinderen even veel kans om zich in te schrijven in hun favoriete school. 

Hoe meldt u uw kind digitaal aan?

Tijdlijn

Tot 25 maart 2024: kies meerdere scholen

Kies voor uw kind verschillende scholen die bij uw kind passen. Op deze websitepagina vindt u een overzicht van alle secundaire scholen in Geel en de ruimere aanmeldregio. Sommige scholen organiseren tijdens deze periode infomomenten voor nieuwe leerlingen of u kunt een afspraak met de school maken.

25 maart - 19 april 2024: meld uw kind aan via het digitaal systeem

Meld u aan voor de A of B-stroom. U kiest bij uw aanmelding nog niet voor een specifieke studierichting. Dat gebeurt pas bij de effectieve inschrijving op de school. Aanmelden kan tussen 25 maart (9 uur) en 19 april (23.59 uur). Het systeem houdt geen rekening met het tijdstip waarop u aanmeldt.

Wilt uw kind naar dezelfde school als de broer of zus of naar de school waar één van de ouders werkt? Duid dit dan aan bij de aanmelding, u krijgt dan voorrang.

20 april - 13 mei 2024: u krijgt een school toegewezen

U krijgt een e-mail met een inschrijvingsticket voor uw toegewezen school. Als er voldoende plaatsen zijn, krijgt u automatisch de school van uw eerste voorkeur. Is uw voorkeurschool volzet, dan wordt er gekeken naar de andere scholen uit uw lijst. 

14 mei - 10 juni 2024: schrijf u in op de toegewezen school

Schrijf uw kind in tussen 14 mei en 10 juni in de toegewezen school. Doe dit ten laatste op 10 juni, anders verliest u die plaats. Hebt u geen plaats in uw voorkeurschool? U krijgt een seintje als er een plaats vrijkomt in een school die hoger staat op uw lijst.

Vrije inschrijvingen buiten de aanmeldingsperiode

Hebt u uw kind niet aangemeld of kreeg u geen school toegewezen? Dan kunt u uw kind rechtstreeks inschrijven op een school waar nog vrije plekken zijn vanaf 14 mei 2024. Neem hiervoor contact op met de school.