Activiteit en cultuur verenigd in ‘Het Bankje’

Het nieuwe podcasttheaterproject van OPENDOEK is van 15 juli tot en met 31 augustus ook te ontdekken in Geel. In dit zomerse project worden twintig publieke bankjes via twee wandelroutes met elkaar verbonden. Aan elk bankje is een QR-code aangebracht. Wanneer je deze scant met je smartphone, krijg je een origineel gesprek te horen tussen twee personen. Zo kun je toch coronaproof van cultuur genieten en ondertussen nieuwe wegen (en bankjes) leren kennen in Geel.

OPENDOEK bracht voor dit project meer dan 100 amateurkunstenaars samen: (stem)acteurs, schrijvers, theatermakers en grafische talenten. In totaal zijn er 20 dialogen die via QR-codes op 20 bankjes te beluisteren zijn. Meer dan 60 steden en gemeenten hebben zich geëngageerd om op hun grondgebied routes uit te werken.

De dienst toerisme en stadsanimatie en cultuurcentrum De Werft zetten voor de stad Geel hun schouders onder dit project en stippelden niet één, maar twee routes uit. Een route in het centrum verbindt twaalf bankjes over 4,5 km en een kortere route in deeldorp Ten Aard verbindt nog eens acht bankjes over ruim 3,5 km. Er is geprobeerd om zoveel mogelijk heterogeniteit in de route te steken, waardoor geen twee bankjes hetzelfde zijn. Ook wat betreft de podcasts heeft OPENDOEK gezorgd voor voldoende variatie; waan je als toevallige passant getuige van bizarre, intieme en aangrijpende dialogen.

Ben jij deze zomer van plan om deze route te ontdekken met de fiets of al wandelend? Deel dan jouw ervaring op sociale media met de hashtag #hetgeelsbankje.

De gedrukte folder met beide routes is vanaf 15 juli verkrijgbaar bij de dienst toerisme en stadsanimatie. De route kun je hieronder downloaden als pdf of via www.dewerft.be/hetbankje.

Gepubliceerd op vrijdag 24 juli 2020 7 u.