De herder en de garagist

De herder en de garagist toont een man op een keerpunt in zijn geloof tijdens de nadagen van de aanslagen in Brussel. Kiest hij voor God of voor de mens? En wat als die mens kiest voor een andere God? Een voorstelling over de tegenstellingen tussen mensen. Hoe ‘anders’ zij ook in het leven staan, hoe heftig ze kunnen verschillen, allemaal hebben ze nood aan warmte en liefde. Hoe sc...

Hoe schenken we die als wantrouwen voor elkaar even sterk is als geloof in elkaar?

Tom Jansen maakt de zoektocht invoelbaar van een priester die een weg zoekt tussen liefde, geloof en vertrouwen in de mens, in God, in zichzelf wanneer hij geconfronteerd wordt met iemand die hem vraagt zijn andere wang aan te bieden.

Na het succesvolle Datumloze Dagen pakt acteur Tom Jansen opnieuw uit met een ijzersterke monoloog, nu van de hand van Elvis Peeters. De tekst verscheen als boek bij Confituur.

 

"Zoals verleden jaar in het stuk van Brouwers weet Tom Jansen als geen ander ook nu de indringendheid van het stuk van Elvis Peeters op het publiek over te brengen. Je hangt aan zijn lippen." ***** -Theaterkrant

"De herder en de garagist wordt graag voorgesteld als een stuk over islamterreur, maar zo ziet Peeters het zelf niet." -interview Elvis Peeters in De Morgen

"Ik weet niet eens of mijn personage een aardige man is." -interview Tom Jansen en Elvis Peeters in De Tijd

 

Over de makers;

Tom Jansen is een Nederlandse acteur en één van de vaste compagnons de route van Josse De Pauw. Ze brachten tijdens TAZ#2009 ‘Rühe’ en ‘Een nieuw Requiem’ en maakten samen ook o.a. De gehangenen, Herenleed, SS, Kind, Larf.
Hij speelde en regisseerde in verschillende theatergezelschappen. Bij het grote publiek is Jansen vooral bekend van rollen in ‘Filmpje!’ van Paul de Leeuw en de politieserie ‘Spangen’. In 1996 kreeg hij een Gouden Kalf-nominatie voor zijn rol in de film Marrakech.

Elvis Peeters, ook bekend van Aroma di Amore, is samen met Nicole Van Bael een vaste literaire waarde. Het duo opereert in het grensgebied tussen muziek, theater en literatuur. Verschillende romans werden vertaald of bewerkt voor theater en film. Vorig jaar werd Ik bid de liefde, een hertaling van de minnedichten van Henric van Veldeke (ca. 1190), bekroond met de Gerrit Komrij-prijs.

De theatermonoloog De herder en de garagist werd geschreven in opdracht van Kultuurfaktorij Monty.

De voorstelling ging in première op Theater aan zee 2017.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC De Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC De Werft

Filter op categorie