Singin' Swingin' Spring

Voor de vijfentwintigste keer op rij trakteert de 2440 Big Band uit Geel je dit voorjaar weer op een wervelende show: Singin’ Swingin’ Spring. Met meeslepende muziek, opzwepende ritmes en met melancholieke klanken gaat de 2440 Big Band, na vele muzikale omzwervingen, ditmaal Latin. Gastmuzikant, percussionist en zanger Freddy Flores Kretschmer neemt je mee op reis naar Latijns-Amerika.

 

De programmakeuze is steeds weer van uitstekende kwaliteit en voor elk wat wils. Je maakt kennis met de vele mogelijkheden van dit orkest, vele genres komen aan bod. De 2440 Big Band, de oudste nog actieve bigband van België, laat u genieten van bekende Latin en bigband standards, al of niet vocaal/instrumentaal. Zo ontdekken we de Latijns-Amerikaanse vrolijke warme lente klanken van onder andere de Salsa, Son, Samba, Rumba en de Mambo. Freddy Flores Kretschmer Geboren in Chili kreeg Freddy de Latin muziek met de paplepel ingegeven. Hij studeerde algemene muziekleer, percussie en gitaar in La Serena, de op één na oudste stad van Chili. Eind jaren zeventig verhuisde Freddy voor de liefde naar het Antwerpse Berchem.

 

Muzikaal ontwikkelde Kretschmer zich tot een multi-instrumentalist, die naast zang ook gitaar,diverse soorten percussie en bas speelt. Hij vergaarde faam als freelance zanger en percussionist en concerteerde met de Mansana Salsa Band, waar hij ook zanger is. Ook speelde hij in El Tattoo Del Tigre, Los Paraguayos en de Son Sin Tres Salsa Band. De sfeer die hij met zijn muziek als zanger oproept kan het best vergeleken worden met de ‘Buena Vista Social Club’. De muzikale leiding van Singin’ Swingin’ Spring is in handen van dirigent Koen Minnaert. Hij slaagt er steeds weer in om met zijn creatieve ideeën en arrangeertalent een uniek en ongezien programma samen te stellen. Kom kijken en luisteren naar dit boeiend en enthousiast orkest. Ze swingen je de lente in! BUENA VISTA - Warm aanbevolen!

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC de Werft

Filter op categorie