Winterconcert 2019

Het jaarlijks "Winterconcert" van het Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. Geel Ten Aard vindt plaats op 16-17 februari 2019. Je wordt hierop van harte uitgenodigd. Alles is in het werk gesteld om de toehoorders muzikaal te verwennen. Het wordt op deze zaterdagavond en zondagnamiddag met garantie een gezellig en verrassend evenement. Dit alles gaat door in het PC van Geel Ten Aard.

Een voorproefje volgt van het programma uitgekozen door de muzikanten en onze dirigent Philip Gorts. Als je dit gelezen hebt, zal je de drang niet kunnen weerstaan om aanwezig te zijn.

Van bij de start kom je in de juiste stemming en word je letterlijk opgewarmd. Met “Dance the Night Away” (the Mavericks) en “Despacito” (Luis Fonsi) brengt ons fanfareorkest je bij de warme opzwepende Latin muziek. Hierna wordt gecombineerd met leuke hedendaagse Pop door “Galway Girl” en “Perfect” (Ed Sheeran), “Living for the City” (Stevie Wonder) en “Gangnam Style” (Gun Hyung).

Ook de echte fanfareklanken worden niet uit de weg gegaan met “Festival Flourish” (Michael Geisler) en “Rolipops” (Jean-François Michel), een solo gebracht door een bariton- en euphoniumspeler. “Pastime With Good Company” (Henry VIII) en “Hadrian's Wall” (W.Smith) brengen je kort vóór de brexit nog naar het Verenigd Koninkrijk waarna je naar Jordanië reist met “Impressions of Petra” (Benoit Chantry). Nog even volgen sterk ritmische nummers met “Coyote” ( Marco Martoia) en het prachtige “You're the Voice” (John Farnham).

En niet vergeten…, natuurlijk op het einde kan je zoals de vorige jaren een knallende apotheose verwachten, een verrassing... .

Het Fanfareorkest Nooit Gedacht bestaat 103 jaar in 2018. Deze muziekgroep is niet weg te denken in het culturele leven van Ten Aard als een van de oudste verenigingen van de parochie, over cultureel erfgoed gesproken...! Maar nu de toekomst: wat kan je van het fanfareorkest verwachten? Volg ons op de vernieuwde website "www.fanfareorkestnooitgedacht.be"!

We gaan weer een stap verder in het promoten en ondersteunen van het amateur muziekgebeuren. Hou dit in de gaten de komende jaren! Er komen verscheidene initiatieven naar verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën.

De 7de Muziekkampdag in de krokusvakantie past in deze evolutie. Doelgroep voor deze activiteit zijn kinderen vanaf 6 tot en met 10 jaar. Ze worden een hele dag afhankelijk van het aantal deelnemers per leeftijd begeleid door professioneel opgeleide lesgevers. In verschillende sessies ontdekken ze de basis van de notenleer en het beoefenen van een hobby in muziek, ook buiten een muziekvereniging. Ze maken ook kennis met de vele interessante instrumenten uit de fanfare.

Er zal gespeeld en geknutseld worden met op het einde van de dag een vaste afsluiter: het gezamenlijk kunnen uitvoeren van een muziekstukje. Het groepsgevoel is hierbij een belangrijke motivator. Uiteindelijk worden ze warm gemaakt om een opleiding te volgen in de muziekacademie met natuurlijk hopelijk enkele toekomstige muzikanten voor onze vereniging tot resultaat.

Dit alles is mogelijk door de logistieke en financiële steun van Ten Aardse en nabije ondernemers en particulieren, de Vlaamse Overheid en de Stad Geel, waarvoor dank. Daarnaast is er de Vlaamse amateurmuziekorganisatie VLAMO, een vaste waarde in het fanfarelandschap, die met raad en daad onze muziekvereniging begeleidt.

J.G.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; Kinderen onder 12 jaar: 0,00 €

Waar

Parochiecentrum Ten Aard

Organisatie

Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. Geel Ten Aard

Filter op categorie