Dag van de Academie

Op 23 februari 2019 is het feest, feest voor de zowat 170 academies in heel Vlaanderen! Om het Deeltijds Kunstonderwijs in de kijker te zetten wordt er immers naar jaarlijkse traditie de 'Dag van de Academies' georganiseerd. Ook de 2 Geelse academies doen mee en zetten die dag hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Met tentoonstellingen, workshops, ateliers-in-actie, concerten, theater, dans en nog veel meer, hopen ze de kunstkriebels als een creatief virus te verspreiden.

De Academie voor Muziek, Woordkunst- Drama en Dans nodigt je uit op een heuse ontdekkingstocht tussen 14 en 17 uur. Maak 'tijd voor kunst' en kies uit een waaier van toonmomenten in de concertzaal, toneelzaal, Van Disselhuis, slagwerkklas en balletstudio. Wandel mee met de optocht naar de Sint-Amandskerk, laat je raken door heldere kinderstemmen, swing mee met de Academie-band … doorlopend valt er heel veel te zien, te horen, te beleven! Kom kijken en laat je verrassen... geniet van een toonmoment of verwarm je op de binnenplaats aan een lekker drankje.

De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst zet de deuren ook open van 10 tot 17 uur. Het thema 'blindelings' staat dit jaar centraal tijdens demo's, workshops en in de tentoonstelling. Meer info.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Stedelijke academie Muziek, Woord en Dans

Organisatie

Academie Muziek, Woord en Dans Geel

Filter op categorie