De Joodse leefwereld

Vooroordelen ten opzichte van bevolkingsgroepen hebben vaak te maken met onwetendheid. Gelukkig kan je daar iets aan doen. Ria Malisse wil op dinsdag 23 april - op uitnodiging van Davidsfonds Geel - inzicht bieden in de leefwereld van Joden. U bent welkom om 20u in het Geels Brouwhuis (Nieuwstraat 41).
De Joodse cultuur is niet eenduidig. Er zijn orthodoxe, moderne en vrijzinnige Joden. Ria Malisse heeft een boeiende presentatie, gelardeerd met beelden, uitgewerkt rond de symboliek van de Joodse klederdracht, de koosjere voeding, de rituelen tijdens de wekelijkse sabbat, de hoogtepunten in het familieleven (geboorte, besnijdenis, bar mitswa, huwelijk en begrafenis) en de grote religieuze feesten (Jom Kippoer, Poerim, Pesach...).
Ria Malisse studeerde Moderne Geschiedenis aan de KU Leuven. Ze doceerde geschiedenis en kunstgeschiedenis aan het Provinciaal Hoger Instituut voor Kunstonderwijs in Hasselt. Aan de Katholieke Hogeschool Kempen (nu Thomas More) in Geel doceerde zij sociologie, bedrijfspsychologie, marketing en PR, personeelsbeleid, economische aardrijkskunde, nationale en internationale instellingen. Ze heeft een diploma van gids 'Kunst- en Cultuurstad Antwerpen).
Deze lezing is tevens een prima voorbereiding op een andere activiteit van Davidsfonds Geel: een gegidste wandeling in de Antwerpse Jodenwijk op zondag 5 mei om 14 u (vertrek Centraal Station). Nog even alle gegevens op een rijtje: de lezing van Ria Malisse van dinsdag 23 april begint om 20u in het Geelse Brouwhuis. De toegangsprijs bedraagt 8 euro (5 euro voor Davidsfondsleden). Er is parkeergelegenheid vlakbij de locatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Davidsfondsleden: 5,00 €

Waar

Geels Brouwhuis

Organisatie

Davidsfonds

Filter op categorie