Meesterschap: de Geelse architectuur toont zich

Het algemeen thema van de Nacht van de Geschiedenis is dit jaar 'Meesterschap'. Voor de Geelse invulling zal de focus op architectuur en bouwkunst liggen, aangevuld met enkele muzikale intermezzo's.

De architectuur heeft vele gezichten: soms toont de façade zich in alle glorie of is ze zelfs bedoeld om andere gebouwen te overbluffen. In andere gevallen blijft het uiterlijk bescheiden en sober, maar altijd zit er een boodschap achter. Op dinsdag 19 maart leiden we u rond in het centrum van Geel. Op drie misschien toch wel verrassende locaties houden we halt en kan u kennismaken met datgene wat zich achter de façade bevindt. U kan er telkens luisteren naar een kenner van de Geelse bouwkunst en architectuur: Luc Vandecruys, Koen Vandecruys en Jo De Belder. Verwacht geen droge theorie, maar een boeiend geheel van leuke weetjes en interessante anekdotes. Op twee van die drie locaties wordt u daarenboven vergast op een uniek mini-concert met muziek die perfect aansluit bij het historisch kader. Daarvoor zorgen organist Wim Van den Broeck en het ensemble Oude Muziek onder leiding van Barbara Belza. Voor de Nacht van de Geschiedenis werkt Davidsfonds Geel samen met de Geelse Academie voor Muziek, Woordkunst-Drama & Dans.

Concreet: u wordt op dinsdag 19 maart om 19.30u in het Geels Brouwhuis verwacht. Dat vindt u aan de centrumparking aan de Nieuwstraat. Na een inleidend woordje start de wandeling met de drie tussenstops. Achteraf kan u gezellig napraten tijdens een informele receptie in datzelfde Brouwhuis. De eerste consumptie is inbegrepen in de toegangsprijs. Die bedraagt 10 euro voor Davidsfondsleden (12 euro voor niet-leden).

Meer info: heylenpaul@skynet.be of 014/58 29 64

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; Davidsfondsleden: 10,00 €

Waar

Geels Brouwhuis

Organisatie

Davidsfonds