Zotte 50 van Gheel

De Zotte 50 van Gheel is een wandeldag waarop 5 afstanden gewandeld worden. Voor de afstanden van 5 – 10 – 17 – 20 km kan je ter plaatse inschrijven en vertrekken. De “koninginnenafstand” van de 50 km wandelen, is helaas niet meer mogelijk omdat op de eerste inschrijvingsdag alle plaatsen bezet waren.
De originele naam herbergt een authentiek parcours en een fijne organisatie. Het parcours kronkelt langs trage wegen, bossen en natuurgebieden.

Korte afstanden:
De 5 km is de kortste afstand die ook voor de recreatieve G-sporters is er aangepast. De 10 km gaat richting Kempens kanaal. De 17 km duikt natuurgebied De Neerhelst in en maakt z'n bocht in St Jozef Olen. De 20 km neemt de unieke knuppelpaden van het natuurgebied de Mosselgoren er nog met plezier bij. Inschrijven vooraf moet niet en kan niet. Deelnameprijs is 1,5 euro. Starten vanaf 8 uur. Einduur om te starten: 5-10-17 km tot 15 uur / 20 km tot 14 uur. Meer info op de website van De Zotte 50 van Gheel.

Goed zot:
Meer dan 80 vrijwilligers zijn die dag paraat om alles in goede banen te leiden. Die 80 zijn ook een beetje zot en dat helpt om de deelnemers een prettig gevoel te geven.
De waardering voor De Zotte 50 van Gheel vanuit de deelnemers groot en dat wordt op facebook en op andere wandelevenementen niet onder stoelen of banken gestoken.

Sociaal:
De Zotte 50 van Gheel heeft ook een sterke sociale tint. Rondom de Warmste Week van Studio Brussel organiseert De Zotte 50 van Gheel bijna elk jaar een Walk for Life. De opbrengst gaat naar een goed doel in Geel of de nabije omgeving: bv. vzw 't pASSt, Esperanza, Akabe, Al-Arm … . Mooi toch!

Samenwerken:
De Zotte 50 van Gheel is aangesloten bij de wandelfederatie FALOS. De Zotte 50 van Gheel is een organisatie van kwb-Larum i.s.m. meerdere sponsors en praktische steun van stad Geel.

Info en vragen:
Ga naar de website van De Zotte 50 van Gheel en vul het contactformulier in.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 1,50
Basistarief: 1,50 €; 5-10-17-20 km: 1,50 €

Waar

Voetbalstadion Leunen ASV Geel

Organisatie

kwb Larum

Filter op categorie