Voorbeeldig Geel Holven

Het archief verzamelde doorheen de jaren een fantastische foto- en videocollectie van de verschillende Geelse dorpen. Om met de collectie naar buiten te komen maar ook om deze aan te vullen, werd Voorbeeldig Geel in het leven geroepen. Dit maal is het deeldorp Holven aan de beurt.

Voorbeeldig Geel start per deeldorp met een oproep van foto- en videomateriaal over het verenigingsleven en het dorpsgebeuren. Een grote inzamelactie van foto's in koekendozen op zolder of in een verloren hoekje in de kast. Die foto's worden ingescand en digitaal bewaard. De eigenaar krijgt de foto's terug mee naar huis of kan ze schenken aan het stadsarchief.

Een weekend lang worden alle foto's en filmpjes, meer dan 1 500 beelden in totaal, getoond op een groot scherm. Op elk scherm wordt een ander thema getoond (sport, jeugd, socio-culturele activiteiten...). Bezoekers kunnen zich laten verrassen of specifiek op zoek gaan naar bepaalde foto's en bepaalde periodes. Tijdens het tentoonstellingsweekend wordt zoveel mogelijk informatie over de foto's verzameld. De juiste datum van het evenement op de foto of de ontbrekende namen van de deelnemers bijvoorbeeld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Turnzaal VBS De regenboog holven

Organisatie

Stad Geel - Archief

Filter op categorie