Fietsen langs de Geelse Korte Keten

In het kader van de Week van de Korte Keten slaan 7 landbouwbedrijven in Geel de handen in elkaar. Een fietstocht van +/- 25km voert jou samen met je vrienden of je gezin door de groene omgeving van Geel langs 5 locaties: Hoevewinkel Raf Patat (Hondstraat 5, samen met imker Maarten Peeters: aardappelen en honing), De Wolfskamer (Millegemseweg 1: melk), Happy Feed (Eindekens 30: ijs), Aspergehoeve (Doornboomstraat 55: asperges) en Helsen Fruit (Janssen-Pharmaceuticalaan 1, samen met Wolkenhoeve: fruit en varkens). Starten kan tussen 10 en 14u00.

Bij elke streekproducent krijg je een unieke blik achter de schermen. Speciale aandacht wordt besteed aan de jonge bezoekertjes. Zij kunnen o.a kalfjes aaien en meerijden met het fruitpluktreintje. Uiteraard krijg je ook de kans om te proeven van bepaalde streekproducten.

Op de startlocatie krijg je een plannetje van de fietsroute en een stempelkaart. Hou deze stempelkaart goed bij. Ze is de sleutel tot iets lekkers op elke locatie! Daarnaast geeft ze je ook een kans om – door het oplossen van de schiftingsvraag – een mooie en vooral lekkere mand vol streekproducten te winnen!

Extra informatie: De route is afgepijld en loopt over de openbare weg. Respecteer de wegcode en vermijd ongelukken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Hoevewinkel Raf Patat

Organisatie

Stad Geel - Lokale Economie

Filter op categorie