Blik achter de schermen - Helsen Fruit & De Wolkenhoeve

In het kader van de Week van de Korte Keten slaan 7 landbouwbedrijven in Geel de handen in elkaar. Een fietstocht van +/- 25km voert jou samen met je vrienden of je gezin door de groene omgeving van Geel langs 5 locaties: Hoevewinkel Raf Patat (Hondstraat 5, samen met imker Maarten Peeters: aardappelen en honing), De Wolfskamer (Millegemseweg 1: melk), Happy Feed (Eindekens 30: ijs), Aspergehoeve (Doornboomstraat 55: asperges) en Helsen Fruit (Janssen-Pharmaceuticalaan 1, samen met Wolkenhoeve: fruit en varkens). Starten kan tussen 10 en 14u00.

Boer Jef gunt je een unieke blik achter de schermen van Helsen Fruit. Kinderen en volwassen kunnen opstappen op het fruitpluktreintje voor een leuke rit door de boomgaard.

Collega-landbouwers van varkensbedrijf De Wolkenhoeve slaan hun tent ook op bij Helsen Fruit. Zij geven je een virtuele rondleiding op hun bedrijf en hebben een leuke knutselactiviteit voor kinderen. Voor het proevertje werken ze samen met Jef. Fruit en varkensvlees, dat kan niet anders dan lekker zijn!

Op de startlocatie (Hoevewinkel Raf Patat, Hondstraat 5, 2440 Geel) krijg je een plannetje van de fietsroute en een stempelkaart. Hou deze stempelkaart goed bij. Ze is de sleutel tot iets lekkers op elke locatie! Daarnaast geeft ze je ook een kans om – door het oplossen van de schiftingsvraag – een mooie en vooral lekkere mand vol streekproducten te winnen!

Extra informatie: De route is afgepijld en loopt over de openbare weg. Respecteer de wegcode en vermijd ongelukken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Stad Geel - Lokale Economie

Filter op categorie