Land InZicht! Het Vlaamse platteland in de kijker

“Hier in de Antwerpse Kempen grazen de koeien in zachtgroene grasweiden. Ook onze koeien grazen hier, maar zij leveren naast melk ook kennis. In onze stallen doen we immers onderzoek naar slimme en duurzame oplossingen en die delen we met de melkveebedrijven in de streek. Op onze velden met voedergewassen doen we hetzelfde. Zo versterken we onze melkveeboeren én ons mooie, Kempense landschap.”
Op 11 mei vertrekt er om de 45 minuten een rondleiding die telkens 1 uur duurt. De eerste rondleiding vertrekt om ongeveer 14.30 uur.

Kom kijken hoe ons platteland door Europese en Vlaamse steun verder evolueert!

Geen toekomst zonder landbouw. Maar hoe zal de landbouw en het platteland in de toekomst verder evolueren? Met het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) investeren Europa en Vlaanderen in ons platteland. Waaraan wordt het geld besteed en welke voordelen biedt dit voor de plattelandsbewoners? Met de campagne Land InZicht! nodigt het Vlaams Ruraal Netwerk, dat communiceert rond plattelandsontwikkeling, je uit om het zelf te komen ontdekken. Dat kan op zaterdag 11 mei (14u - 17u) in heel Vlaanderen, en dus ook bij jou in de buurt.

Het Vlaams Ruraal Netwerk zet de campagne Land InZicht! op touw. Tijdens de open dag op zaterdag 11 mei 2019 (14u - 17u) kunnen jong en oud kennismaken met de vaak verrassende initiatieven op het platteland. In elke Vlaamse provincie leiden land- en tuinbouwers en projectpromotoren je rond op hun bedrijf of langs hun project. Zo tonen ze hoe ze de steun van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) in de praktijk toepassen.

Inschrijven is niet nodig!
Meer informatie: www.land-inzicht.be
Volg ook Vlaams Ruraal Netwerk op Facebook voor de meest recente info over deze campagne!

In samenwerking met het Departement Landbouw en Visserij, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse provincies.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Vlaams Ruraal Netwerk

Filter op categorie