De Hei in '40-'45

Grote herdenkingsplechtigheid in Winkelomheide: fietstocht met lokale oorlogsverhalen, fototentoonstelling in de kerk, historisch tentendorp, kinderanimatie met hindernissenparcours, muziekshow, legervoertuigen, saluutschoten.

In het kader van de bevrijdingsfeesten in Geel organiseert De Hei Leeft en Feest op zondag 1 september in Geel-Winkelomheide een dagvullend programma. Vanaf 9.00 tot 23.00u kan je terecht op de voetbalterreinen van Alberta, Hollandsebaan, voor een live evenement.

82ND-101st US Airborn Division Herselt, zet er een origineel militair kampement op uit WOII. Je ziet er zware en lichte Amerikaanse en Engelse voertuigen en je krijgt info over veldartillerie, luchtafweergeschut…. Saluutschoten ontbreken niet! Om 16.30u en 18.30u is er een live US Airborn show met oorlogsmuziek en kan je dansen!
Een fietstocht brengt je in de namiddag op 6 locaties in Winkelomheide waar authentieke oorlogsverhalen verteld worden door rasechte vertellers uit de Hei. Je haalt best vanaf 12.30u een fietsroutekaart af aan de infostand op het Albertaterrein (begin- en eindpunt van de fietsroute). De verhalen worden tegelijk om het half uur op alle locaties verteld tussen 13.30u en 16.30u. Reken op 120 minuten voor een volledige tocht.
De kinderen kunnen zich amuseren op een 40 meter lang WOII-springkasteel terwijl ouders terecht kunnen in een reuze bivaktent voor een hapje en een drankje.
Toegang is gratis!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Voetbalplein Alberta

Organisatie

De Hei Leeft en Feest vzw

Filter op categorie