Herdenking met legervoertuigen in Ten Aard

Jaarlijks herdenkt 82nd-101st US Airborne Division de Slag om Geel aan het monument van de gesneuvelde soldaten van de 15th Scottish Infantery Division in Ten Aard.

De herdenking van dit jaar wordt aangevuld met een belevenisprogramma van drie dagen:

Origineel militair kampement met hospitaal uit WOII in de kelder en in de tuin van op de oorspronkelijke site in Geel Ten Aard. Doorlopende tentoonstelling met zware en lichte voertuigen; veldartillerie en luchtafweergeschut. Materiaal en wapens afkomstig van de Engelse en geallieerde troepen.

-Tentoonstelling op vrijdag van 12 tot 20u, zaterdag van 9 tot 20u en zondag van 9 tot 18u.

-Zaterdagvoormiddag van 10 - 13u. Herdenkingsrit met bloemlegging naar de Britse begraafplaats in Kasterlee, de herdenkingsmonumenten op de kanaaldijk in Geel Ten Aard en de Britse begraafplaatsen in Geel en Stelen. Mogelijkheid om mee te rijden met de historische voertuigen.

-Zaterdag - en zondagnamiddag: Demonstraties en uitleg over het rollend materiaal en de verschillende artillerie stukken. Om 15u gevolgd door een muziek-show met optredens van de Andrew Sisters, Bing Crosby, Mich Miller, Vera Lynn en andere artiesten uit de periode '40-'45.

Locatie: tuin en kelder familie Willocx, Paviljoenstraat 18 in Ten Aard

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sas 8 (sluis)

Organisatie

82nd-101st US Airborne Division vzw - Belgium

Filter op categorie