Meevaren met de milieuboot op het Kanaal Bocholt-Herentals - een unieke ervaring!

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je klas, familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Van 26 september tot 2 oktober organiseert De Milieuboot educatieve milieuboottochten op het Kanaal Bocholt-Herentals en het Albertkanaal met vertrek en aankomst in Geel en Herentals.
Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Onder deskundige begeleiding maak je kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.
In de week is de milieuboot gereserveerd voor scholen. Maar op zaterdag 28 september is iedereen welkom voor een tocht van 10u tot 13u met vertrek en aankomst in Geel, aan de Sasachtweg stroomafwaarts sluis 8.
Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.
De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.


De Kempense kanalen zijn sterk in trek bij wandelaars, vissers, kajakkers en fietsers. De typische begroeiing van de Kempense zandbodem zorgt op veel plaatsen voor een uniek landschap.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door
het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; -18 jarige: 4,00 €

Waar

Opstapplaats Milieuboot Geel

Inschrijven tot

Organisatie

De Milieuboot