Strings in the house

Strijkorkest en housemuziek betrekken op het eerste zicht twee totaal verschillende werelden, maar is dit ook zo? 

 

Met deze productie focust Ataneres zich op de raakvlakken. En daar waar deze (nog) niet bestonden, worden ze gecreëerd. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Het beste van beide werelden wordt daarbij tot uiting gebracht: typische thema’s van klassieke muziek brengen het publiek in trance. Technomuziek, langs haar kant, had nog nooit zoveel harmonische en esthetische diepgang. 

 

Het resultaat van deze ongewone synergie is een overtuigend en meeslepend doorgecomponeerd kunstwerk, dat staat als een huis. Daarin gaan klassieke strijkinstrumenten in dialoog met analoge synthesizers.

 

Laurent Garnier ontmoet Arvo Pärt, en Nils Frahm vindt zijn gelijke in Piet Swerts. Minimalistische hoogvliegers, parels uit de filmmuziek en covers houden het geheel voor een breed publiek toegankelijk. Met SitH vinden de drie vrienden Frederik Martens, Jimmy Quintens en Wim Spaepen elkaar terug in een alternatieve queeste naar schoonheid.

 

De virtuele grens tussen de klassieke wereld, enerzijds, en die van extravagante feesten, anderzijds, wordt totaal genegeerd.

 

Dit programma is niet voor conformisten. Wel voor nieuwsgierigen.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC de Werft

Filter op categorie