Big Monti Amundson

Zijn naam is Monti Amundson maar de meeste mensen noemen hem Big Monti. Niet alleen vanwege zijn fysieke verschijning, maar ook vanwege zijn oprechtheid en overduidelijke talent. Wanneer Big Monti het podium betreedt, is het duidelijk dat er meer aan de hand is dan de gebruikelijke uitgebreide gitaarsolo's: de man speelt en zingt ‘larger than life’. Wanneer Monti wordt vergeleken met Stevie Ray Vaughan of Johnny Winter zegt hij gewoon "dank u."

 

Het feit is dat Big Monti zijn eigen stijl heeft."Ik ben een bluesgitarist in een band die rock n'roll speelt", legt Monti uit. Big Monti houdt zich niet aan de strikte scheidingslijn tussen genres. Hij buigt of negeert ze, of racet er langs beide kanten overheen totdat ze in vlammen opgaan. De blues van Big Monti komt recht uit het hart, snijdt door je ziel en is zo puur als het maar kan!

 

Amundson deelde het podium al met verschillende legendarische acts Albert King, John Lee Hooker, Luther Alison, Johnny Winter, The Fabulous Thunderbirds, The Paladins, Little Charlie & The Nightcats, Gatemouth Brown, Stray Cats en Joan Jett.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC de Werft

Filter op categorie