The Bernstein & Gershwin Connection - geannuleerd

Deze samenwerking is een absoluut unicum in de klassieke muziekwereld. In 2015 stonden zij voor het eerst samen op het podium. Ongeziene levendigheid, strakke ritmiek, virtuoze lenigheid, puurheid, muzikale kleur, diepe emotie... zijn enkele begrippen waarmee deze performance omschreven werd.

 

Uit deze samenwerking kwam het idee voor Bernstein & Gershwin Connection voort. De muzikanten zullen Amerikaanse muziek van Leonard Bernstein en George Gershwin spelen. Eliane Rodrigues en Nina Smeets-Rodrigues bespelen elk een piano. Carlo Willems en Koen Wilmaers hanteren allerlei slagwerk.

 

Op vraag van de platenfirma van Eliane Rodrigues wordt half 2019 ook een cd met deze muziek uitgebracht. Sinds haar vijfde plaats op de Koningin Elisabethwedstrijd in 1983, concerteert Eliane Rodrigues over de hele wereld. In De Doelen in Rotterdam wordt zij al 20 jaar lang uitgenodigd om op tweede kerstdag een Chopin-recital te brengen. Verder is zij al ruim 20 jaar docent aan het conservatorium in Antwerpen.

 

Haar dochter Nina kreeg muziek met de paplepel mee. Pianospel en compositie waren onmisbaar en haar toewijding tot de muziek was onvoorwaardelijk.

 

Als duo speelden ze ontelbare concerten over heel Europa. Hun samenspel is onmiskenbaar uniek in de pianowereld. Carlo Willems en Koen Wilmaers behoren tot de top van het Belgische slagwerk. Al 25 jaar werken ze samen in kamermuziek- en orkestverband en leiden ze samen studenten op aan het conservatorium in Antwerpen.

 

Programma

Overture to Candide - Leonard Bernstein Concerto in F - George Gershwin Rhapsody in Blue - George Gershwin Symphonic Dances from West Side Story - Leonard Bernstein

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC De Werft

Filter op categorie