as long as we are playing

In de creatieprocessen van kabinet k neemt ‘spelen’ een bijzondere positie in. Na ruim vijftien jaar waarin spel als een rode draad doorheen de creaties liep, wil kabinet k hetdeze keer de hoofdrol geven. As long as we are playing wordt een voorstelling als een speeltuin, waarin de aanstekelijkheid van het spel het vertrekpunt vormt voor elke beweging en interpretatie.

 

Spel als een onuitputtelijke bron van impulsen.

Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren, ...

Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht.

Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven.

 

Voor as long as we are playing werken Kwint Manshoven en Joke Laureyns voor het eerst samen met componist Thomas Smetryns, wiens muziek door kinderen uitgevoerd zal worden. Beeldend kunstenaar Amy Franceschini tekent voor de scenografie.

 

«Il existe une sorte de pays, très petit, si petit qu’il ressemble un peu à une scène de théâtre. Il est habité deux ou trois fois par jour par son peuple. Les habitants sont petits de taille. S’ils vivent selon les lois, en tout cas, ils n’arrêtent pas de les remettre en cause, et de se battre violemment à ce propos. Ce pays s’appelle «La Cour», et son peuple «Les Enfants». Lorsque «Les Enfants» vont dans «La Cour», ils découvrent, éprouvent la «force de sentiments ou la servitude humaine», on appelle cela “La Récréation».Claire Simon

 

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel.

 

As long as we are playing is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

In het kader van de voorstelling is het mogelijk een burger de Werft met hasselbackpatatjes en groentjes te nuttigen in café de Werft. Ben je vegetariër of veganist? Ook dat kan, maar gelieve dit te melden bij je reservering!

Reserveren kan via de website van de Werft.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC De Werft

Filter op categorie