RECHTOP!

Een intense demonstratie met een live bespeeld elektronisch drumstel en een laptop maken alles duidelijk en breken het ijs: Hoe zet je het fervent luisteren en fan zijn om in creativiteit? Iedereen heeft een desktop of laptop. En ook op de live podia is de laptop alom tegenwoordig. Wat kan je daarmee? Audio? Visuals? Tekst?

 

Op de speelplaats zie je de hip geklede DJ-fanaten niet enkel naast, maar te dikwijls ook tegenover, de zwart geklede Rock-fans en aspirant-muzikanten staan. Toch liggen die twee werelden in de muziekscene van vandaag verrassend dicht bij elkaar. Een pleidooi, aan de hand van enkele zeer typerende live gespeelde muzikale "Mash Up" voorbeelden, hoe Pop, Dance, TechHouse, Drum'nBass, Dubstep, Alternative, (Dark) Metal, ja zelfs Klassiek elkaar positief/creatief bestuiven.

 

Heb je die verplichte kennis van Frans, Engels, ja zelfs Nederlands nodig om het te kunnen gaan maken? Wat heb je nu aan economie, laat staan wiskunde? Aan de hand van een paar ludieke en vooral veelzeggende praktijkvoorbeelden wordt al snel duidelijk dat je vooral dankzij en mét die kennis het verschil kan maken!

 

Het is de bedoeling dat de leerlingen én het aanwezige onderwijzend personeel na 70 minuten super gemotiveerd en ondanks zeer uiteenlopende smaken intenser verbonden het lokaal verlaten.

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC de Werft

Filter op categorie