KNAUS

In meer dan 3500 pagina’s pende de Noorse schrijver Knausgård de strijd van zijn ziel neer. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeerde hij de banaliteit van z’n leven te overstijgen. Het schrijven gaf z’n leven zin, bracht hem wereldwijde faam, maar ging uiteindelijk ten koste van zichzelf én z’n naasten...

 

In ‘KNAUS’ ontrafelen Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zichzelf moet afvragen: Met welk recht heb ik dit gedaan? En vooral: Waarom?

 

Alexia Leysen maakte met haar collectief BRUT o.a. de familievoorstelling ‘Mieren Slapen Nooit’, die meer dan 130 keer in Vlaanderen speelde. Ze won in 2016 de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers n.a.v. haar beeldende voorstelling ‘My Life with the Tree’. Vorig jaar ontving ze de stimuleringsbeurs van het Vlaams Fonds voor de Letteren, om een theatertekst te schrijven geïnspireerd op de Noorse literaire rockster Karl Ove Knausgård.

 

Voor ‘KNAUS’ wordt ze bijgestaan door monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens, die het materiaal van deze internationele bestellerauteur op scène tot leven brengt. Dhaenens toonde zijn kracht als maker en speler al met name in ‘DegrotemonD’ (SKaGeN, 2012), ‘DeKleineOorloG’ (2014) en ‘Onbezongen’ (2017), waarmee hij nog steeds wereldwijd toert.

 

Recensie Theaterkrant: klik hier

"Sober gespeelde wanhoop die geleidelijk naar de keel grijpt."

 

Recensie De Morgen: klik hier

"Dhaenens neemt de zaal moeiteloos mee in de meanderende gedachtengangen van zijn personage, precies laverend tussen scherpe pijn en tragikomische hulpeloosheid."

 

Recensie De Standaard: klik hier

"Anderhalf uur lang laat Valentijn Dhaenens een Knausgårdfiguur kruisen met zijn eigen strijd als toneelspeler."
 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC de Werft

Filter op categorie