Zacht Lawijt

Met Zacht Lawijt dompelt de Schrijversgroep Yellow Art cultuurcafé de Werft in de sfeer van de lokalen in de bairro’s van Lissabon of in de haven van Athene waar de fado of de rebetika je inpalmen met hun melancholie en hoop. Dat onbestemde verlangen dat niet weet waar het vandaan komt, zorgt voor dynamiek: er moet iets gebeuren. Immers, er is altijd iets niet. Maar net dat is de prikkel om altijd iets nieuws te beginnen.

 

Daarvoor gaat de Schrijversgroep scheep met het harmonium van Florejan Verschueren, de muzikale leider van Tutti Fratelli, met de accordeon van Flor Verschueren, die mee aan de wieg stond van Theater Stap, en met de zangstem van Katrine Druyts van Bluewire.

 

Eerst zijn er alleen een paar korte, onaffe teksten. Dan volgt: voortborduren, wisselwerken, ook tussen muziek en tekst, polijsten… En zo alle talent optimaal benutten. Totdat Zacht Lawijt u raakt.

 

De Schrijversgroep is de tak van het kunsthuis Yellow Art op de Geelse OPZ-campus waar men vakkundig en stelselmatig met elkaars teksten aan de slag gaat. De groep deed in 2016 mee aan de voorstelling Brief aan mijn Kind van Maelstrom, dat theater ontwikkelt in cocreatie. Daarna volgde de avond spoken word: We zullen wel zien! in het Jan Hoethuis. Vorig jaar bracht de groep teksten over Paul Blockx – ook iemand van Yellow Art – bij diens postume overzichtstentoonstelling in het Jakob Smitsmuseum.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC De Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC De Werft

Filter op categorie