A la Rum

Wiet Van de Leest en Paul Rans hebben, met wijlen Dirk Van Esbroek, Rum op poten gezet in 1969 en zijn sindsdien blijven muziek maken op hun zeer eigen manier. Rum was zeer populair, en de meest internationale Vlaamse folkband. Hun originaliteit lag niet in de eenvormigheid van hun muziek, integendeel! De drie muzikanten mengden hun ervaringen, kennis en invloeden en maakten er iets nieuws van. Dat sloeg enorm aan in binnen- en buitenland.

 

Met Marc Hauman en Jokke Schreurs, met veel instrumenten en met vijftig jaar leven méér in hun bagage, worden nieuwe nummers van de laatste tien jaar gebracht, naast enkele nieuw-gearrangeerde hits van het begin. Dat kan zowel in ’t Nederlands zijn als in ‘t Frans, Portugees, of instrumentaal….maar steeds authentiek en overtuigend.

 

De lijn van Rum wordt in 2019 verder getrokken in A la Rum, in zijn koppige eigenheid en zelfs tegendraadsheid. Vandaaruit blijken deze muziekmakers altijd dezelfde capaciteit te houden om zich te verbinden met de beleving van het publiek, ook dat van de tweede generatie na 1969…..

Praktische informatie

Wanneer

Waar

CC de Werft

Tickets

Inschrijven tot

Organisatie

CC de Werft

Filter op categorie