Tradities en heiligen

Velen lijken vertrouwd met heiligen en er worden met gemak boeken over geschreven. Maar zijn ze wel zo gekend? Staat Sint-Nicolaas nu wel of niet op de heiligenkalender? En heeft die nu echt bestaan of niet? Wat is het verschil tussen een zalige en een heilige? Is de heiligenverering werkelijk een vervanging van de Germaanse en Keltische godenwereld? En waarom bidden mensen voor Sint-Antonius om iets terug te vinden? Geybels opent een verrassende wereld waar veel minder over geweten is dan wordt gedacht. Wist je bijvoorbeeld dat er in het Nederlands maar één degelijk boek over heiligen is verschenen?

Hans Geybels (geb. 1971) is licentiaat in de Moderne Geschiedenis (1994) en doctor in de Godgeleerdheid (2004) aan de KU Leuven. In 2005 volgde hij Toon Osaer op als laatste woordvoerder van kardinaal Godfried Danneels (tot 2010).
Geybels is deeltijds docent aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen Leuven en doet hoofdzakelijk onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur.
Hij is gespecialiseerd in de relaties tussen kerk en media en is ook gids bij de Davidsfonds Cultuurreizen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; Davidsfondsleden: 10,00 €

Waar

De Kruimel

Inschrijven tot

vr 15 november 2019

Organisatie

Davidsfonds

Filter op categorie