Stedelijke Academies doen mee aan Ten Aard Verlicht

De Stedelijke Academies voor Muziek, Woordkunst – Drama, Dans en Beeldende Kunsten zullen ook aan deze 7de editie van Ten Aard Verlicht graag hun artistieke bijdrage leveren.

De 4 kinderateliers van Ten Aard maken samen een groots opgezette visuele én muzikale installatie buiten tegen de zijgevel van de oude pastorie. Oude afgedankte muziekinstrumenten en allerlei recyclagematerialen worden eerst 'bewerkt' door de kinderen en nadien tegen de muur met elkaar verbonden tot één groot “soundscape”. De passanten zullen oren en ogen tekort komen!
Allerlei artistieke ingrepen zorgen ervoor dat de oude instrumenten getransformeerd worden in iets “ongezien en ongehoord”. Het muzieklabo zal in de kerk eigen klankcomposities spelen op de muziekdozen van de kinderateliers.
In de kerk van Ten Aard zal een groots opgezet visueel en klankenspektakel de toeschouwers omver blazen. Er is het jongerenkoor dat de bezoekers meeneemt op reis door het zingen van liederen van over de hele wereld. De stemmen worden afgewisseld met oude muziek, fluitensemble, klarinet, Engelse hoorn, marimba, muziekdozen en dans.

Verder maakt het projectatelier van de Kunstacademie een fantastisch visueel spektakel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Filter op categorie