Nieuwe buren: over de grenzen

Davidsfonds Geel, CC de Werft en het Gasthuismuseum organiseren op vrijdag 13 maart om 20u de Geelse editie van de Nacht van de Geschiedenis met dit jaar als thema 'Nieuwe buren'. Wat je mag verwachten? Het verhaal van de (wellicht) eerste migrante in Geel, gegevens over landverhuizers (zowel vanuit als naar de Kempen), interessante anekdotes en pakkende getuigenissen. Dat alles wordt afgerond met een stevige streep muziek en een gezellige receptie. Tickets voor dit gebeuren – dat plaatsvindt in het Gasthuismuseum – kan je bestellen via CC de Werft.
De Griekse filosoof Heraclitus wist het al: 'panta rhei' ofte 'alles stroomt'. Vermoedelijk stond de wieg van de mensheid in Afrika en van daaruit heeft de mens de wereld veroverd. Migratie is dus een wezenlijk kenmerk van onze identiteit. En dat gaat in alle richtingen. Er zijn heel wat Kempenaars die elders – soms in andere continenten – hun geluk gingen zoeken en ook het omgekeerde is het geval: je vindt momenteel in Geel heel wat verschillende nationaliteiten. Het zijn allemaal individuen met een eigen verhaal. Op vrijdag 13 maart krijg je zicht op wat migratie zoal kan betekenen. Je kan luisteren naar verhalen en getuigenissen van en over landverhuizers, soms poëtisch, soms hard. Dat alles wordt overgoten met een historische saus – het blijft uiteraard de Nacht van de Geschiedenis - en met wat inlevingsvermogen zal je ervaren wat het betekent om je bakermat achter te laten.
Fans van de Oavet van de Platte Klap herkennen wellicht enkele gezichten tussen de vertellers. De muziek op het einde van de activiteit is van Stefan Dixon, een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die de liefde volgde en zo in Brussel belandde. Hij beperkt zich niet tot muziek uit zijn geboorteland, maar maakte zich ook Vlaamse klassiekers (o.a. Mia!) eigen.
Nog even alles op een rijtje. Op vrijdag 13 maart om 20u word je in het Gasthuismuseum verwacht. De toegangsprijs bedraagt 12 euro (10 euro voor Davidsfondsleden) en geeft ook recht op een hapje en drankje achteraf. Tickets kunnen via CC de Werft besteld worden aan de balie, op tel.nr. 014 56 66 66 of via de website www.dewerft.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; Davidsfondsleden: 10,00 €

Waar

Inschrijven tot

do 12 maart 2020

Contact

Filter op categorie