Festival Special

Dinsdag a.s. 17 januari om 10u start de ticketverkoop voor Festival Special. 
Het blijft onze betrachting om een laagdrempelig festival aan te bieden voor de doelgroep. Ook wij ontsnappen niet aan de realiteit van stijgende prijzen, wat ons noodzaakt om de tarieven aan te passen en het concept te herdenken. 
We maken met King Hiss, Sophie Straat en Moedertaal meteen de line-up voor het grote podium bekend. Nieuw dit jaar is een 'Talent Stage' met daarop lokale talenten en uiteraard blijft de grote hit van vorig jaar – de karaoke – behouden! We evolueren verder naar een hertekende en afgesloten festivalsite, waar we nog meer proberen in te zetten op randanimatie en beleving. Meer daarover valt de volgende maanden te lezen op onze website.
Gezien de grote interesse – vorig jaar uitverkocht op een uur tijd – hanteren we dezelfde regels als vorig jaar: gereserveerde tickets dienen binnen de week betaald te worden. Niet betaalde tickets worden na 7 dagen aangeboden aan andere kandidaten op de wachtlijst. 
Voorlopige programma: 
Het gaat goed met de Belgische stoners van King Hiss. Sinds hun ontstaan in 2011 heeft de band snel naam gemaakt dankzij hun heerlijke mix van stoner en sludge met een stevige rock 'n roll attitude. Het addergebroed heeft sinds zijn ontstaan zijn strepen reeds meer dan verdiend. Met maar liefst vijf muzikale worpen op hun conto is het duidelijk dat er geen rem staat op hun creativiteit. Het bracht hen tot op de podia van een hele resem fijne clubs en ook de decibelmeters van vele festivals mochten er reeds aan geloven met dank aan hun immer passionele en energieke live-shows, waar agressie en melodie steevast hevig aan het muilen slaan. Na anderhalf jaar noodgedwongen de pauzeknop te moeten indrukken staat het viertal ongeduldig te trappelen om Festival Special aan flarden te spelen.
De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren 90 op in Amsterdam. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie en andere maatschappelijke of sociale misstanden. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk. Sophie Straat maakte een bliksemstart van haar carrière mee. Ze won een Edison in de categorie 'Hollands' voor haar debuutalbum ' T is niet mijn Schuld', ze had in Nederland een zomerhit samen met Goldband met 'Tweede Kamer', speelde het voorprogramma van Andre Hazes Jr. in de Ziggo Dome en haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan 4 miljoen streams. Sophie Straat is binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken en werkt momenteel aan haar debuutalbum dat begin 2023 uit gaat komen…
Moedertaal is Smoorverliefd op Nederlandstalige muziek. Althans, Dit is wat mijn mama zei. Of ze nu Manon, Belle Hélène of Annabel heet, van Ebbenhout is of een Snollebolleke: ze passeren Allemaal de revue.
Watskeburt? Op Zaterdag mag er al eens een Dansplaat gespeeld worden, toch? Vergeet de tijd, kom erbij En dans, 't is Nu of nooit! Ik neem je mee doorheen een selectie van de grootste Nederlandstalige hits: Spring op De trein met een Broodje Bakpao want we gaan stevig Pompen. Met een verrassend repertoire, Ongewoon en Cooler als ekke gebracht, verwent deze vijfkoppige band met kaskrakers die je Automatisch kan en wil meezingen. Dit is geen Noodgeval, Dit is voor jou!
We kijken er naar uit jullie weer massaal te begroeten en een onvergetelijke dag voor te schotelen!
Donderdag 15 juni zal er ook in Heist-op-den-Berg een nieuwe editie van Festival Special plaatsvinden. Het programma daarvan wordt later bekend gemaakt en ook de ticketverkoop start later. Groepen die op de wachtlijst terechtkomen, worden door ons per mail vrijblijvend op de hoogte gebracht van de start van de ticketverkoop van de editie in Heist-op-den-Berg.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Schouwburg De Werft

Tickets

Inschrijven tot

Filter op categorie