Molen van 't Veld

In de Molen van t Veld maak je kennis met de geheimen waarmee de molenaar al eeuwen de weg van graan naar brood aflegt. Deze houten windmolen werd in 1796 opgericht in het gehucht Achterheide in Heist-op-den-Berg en in 1823 overgebracht naar het Geelse Elsum langs de steenweg van OLV-Olen naar Geel, even buiten de dorpskom.
In het authentieke interieur zijn nog vele inscripties te vinden: Ik mael met vlijdt en neerstigheid tot dienst van alle menschen maer het doet mij leet omdat ik niet weet te doen voor ieder sijne wenschen. Door mij gesneden G. Plattenborse, 16 mey 1805, geboortich van Thiene.
In de educatieve ruimte onder de Molen van t Veld bevindt zich het legaat van molenmaker Flor Jansen. Je komt er onder meer te weten hoe een molen gebouwd werd. Rondom de molen kan je even uitrusten of gezellig picknicken aan de tafels en banken.

Van april tot en met eind september kan je de molen elke zon- en feestdag in de namiddag gratis bezoeken. De gids van dienst is zelf molenaar. Ook groepen zijn iedere dag welkom na afspraak. Boeking en tarieven via Toerisme Geel. Een rondleiding in de molen duurt ongeveer één uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Molen van 't Veld

Filter op categorie