Expo: Quilts UiTX

TIP: Wie graag een persoonlijke rondleiding wenst, kan elke woensdagnamiddag terecht bij Lieven Huybrechts (zij is dan aanwezig in de bib).


Lieve, (Betty), Yvonne, Monique, Ria, Lutgarde en May zijn jeugdvriendinnen. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd, toen ze samen de opleiding verpleegkunde volgden. Enkelen onder hen studeerden af als kinderverpleegster en de anderen zwaaiden af als vroedvrouw. Toen één van hen (Betty) ernstig ziek werd, spraken ze onderling af om een quilt voor haar te maken. Ze kwamen daarvoor elke woensdag bij Betty samen om aan de quilt te werken. 


De quilt bestond uit flanellen lapjes die Betty verzamelde van oude pyama's van de kinderen en haarzelf, aangevuld met lapjes die de andere vriendinnen aanbrachten. Voor sommigen van hen was het een eerste kennismaking met het maken van een quilt, anderen hadden meer ervaring. Die namiddagen waren gezellig. Helaas werd Betty niet meer beter. Op de dag van haar begrafenis was de quilt klaar. De vriendinnen overhandigden deze bijzondere quilt aan een dochter van Betty.  


Ondertussen was het (samen) quilten een favoriete bezigheid geworden. Van het één kwam het ander en op de duur werden andere speciale familiale gebeurtenissen aangegrepen om samen een quilt te maken. Het vriendinnengroepje bestaat nu al zeventien jaar en ze hebben samen al naaiend veel mooie uren doorgebracht. Ze hebben mooie projecten verwezenlijkt en al veel mensen blij gemaakt.   

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Geel

Organisatie

Stad Geel - Bibliotheek

UiTX

Deze activiteit werd geselecteerd door jongeren. Meer cultuurtips? Check uitinvlaanderen.be/uitx

Filter op categorie