Geel Zomert! 2024

!!! OPTREDENS 12 JULI - GEANNULEERD DOOR SLECHTE WEER

Geel Zomert! is populairder dan ooit! Het concept is na al de jaren nog steeds hetzelfde: Veel ambiance, straffe podiumacts, steengoede muzikanten, een ongekende variatie aan muziekstijlen, samen gezellig kletsen met vrienden en familie en dat in het prachtige groene decor van Jeugdcentrum De Bogaard. Toegang is gratis en ook de jongste onder ons worden niet vergeten met tal van leuke kinderanimatie!

Programma 2024

5 JULI

BIKING BUTLER

Hou je van het stevige werk? Scheurende gitaren, geweldig drumwerk en een topzanger? Dan is Biking Butler zeker iets voor jou! Op 5 juli nemen ze je mee langs enkele mijlpalen uit de Rock 'n Roll geschiedenis.

KONTRAIR

Kontrair, dat is 100% Nederlandstalig en 200% ambiance. Gitaar, bas, drum, toetsen en zang, samen goed voor 5 spelers. Engels? Frans? Af en toe... een woordje, Nederlands is al moeilijk genoeg. Verder zijn ze niet zo Kontrair.

!!! 12 JULI - GEANNULEERD DOOR SLECHTE WEER

SILVERBLADE

Silverblade is een ijzersterke rock-coverband die iedere keer het kot in vuur en vlam zet. Van de kleine kroeg, grote dorpsfeesten tot een knallend festival... ambiance verzekerd!

TOP GUNS

Dat de 80's helemaal terug zijn, staat buiten kijf! Reis terug in de tijd in en geniet van de muzikale pareltjes van o.a. Phil Collins, Journey, Simple Minds, Tina Turner, Lionel Richie, Toto, David Bowie en vele anderen. Laat je verleiden door de vetste gitaarriffs, oldschool synths, drumfills, iconische baslijnen, een topstem en brul vooral mee met deze pure 80's classics.

19 JULI

THE WALDIES

Zes rockers brengen hun versie van pop/rock classics. Hun missie: we maken er een vet feestje van!

PETTICOAT THE BAND

Stemmen, viool, piano, enkele verrassende extraatjes en een berg enthousiasme: de ingrediënten waarmee de zes Petticoatladies bekende en minder bekende nummers in een nieuw, creatief jasje steken, maar ook eigen nummers schrijven. Voor Geel Zomert! zelfs speciaal mét liveband!

26 JULI

SMOOTH

Smooth is een en al nostalgie met nummers van onder andere CCR, ZZ Top, Eric Clapton, Golden Earring,… 4 ervaren muzikanten met die hun strepen verdienden in verschillende bands in de Kempen en Limburg.

ISABELLE A & DAALMAN

Daalman & Isabelle A zijn sinds 2020 niet meer van elkaar weg te slaan, zowel in de liefde als op muzikaal vlak vonden ze elkaar! Zo hebben ze elk hun optredens en solocarrières en ze volgen elkaar op de voet in de Vlaamse hitlijsten. Maar je zou de twee zeker ook eens samen aan het werk moeten zien, tijdens hun live duetten spatten de vonken letterlijk en figuurlijk van het podium. 

2 AUGUSTUS

DULL BOY JOHNNY

Dull Boy Johnny is een groovy project uit de Kempen, geselecteerd voor Humo's Rock Rally. Met 'oldschool' technieken brengen ze muziek die, naar eigen zeggen, met twee in een gezellig hete jacuzzi of op andere schunnige plaatsen niet zou misstaan.

WEGSFEER

WEGSFEER Is een live new wave party, een fuif, een TD, een donker feest, een duistere hitmachine. Joy Division, Sisters of Mercy, The Cure, Bauhaus, Virgin Prunes, The Neon Judgement, Echo & The Bunnymen…. Alle classics uit het genre worden live gebracht met het enthousiasme en de arrogantie van 4 jonge snotneuzen alsof 1985 nooit gestopt is. 

9 AUGUSTUS

YELLOW CITY

Sinds 2015 maken Dries Van den Bulck, Mattias Stynen, Robbe Van Bael en Arne Van Bael samen stevige rock onder de naam Yellow City. Deze vier kempenzonen zijn afkomstige van Zammel, een deelgemeente van Geel, wat meteen hun groepsnaam verklaart.

ROCKET GUY

Elton John komt naar Geel Zomert! Een flitsende tribute gebaseerd op de allergrootste hits van Sir Elton John, de onbetwiste Britse glamourkoning van de rockpiano, overtuigend neergezet door Rocket Guy met een geweldige band.

16 AUGUSTUS

QUEEN & THE CLUBS

Queen & The Clubs, een gloednieuwe Geelse coverband met nummers van o.a. The Jackson 5, Vaya Con Dios, Donna Summer, The Pointer Sisters, Yasmine, Clouseau en Natalia op hun repertoire. Klaar voor een feestje? Dan mag je Q&C zeker niet missen!

JEREMIE VRIELYNCK

Ondanks zijn jonge leeftijd kan deze supergetalenteerde duizendpoot een indrukwekkend CV voorleggen als zanger, muzikant, producer, acteur en presentator. Maar in 2024 schakelt de Kempenaar met West-Vlaamse roots nog een versnelling hoger! 

23 AUGUSTUS

WOODSMITH JR. & STEVEN DE BRUYN

Woodsmith Jr is een muzikaal soloproject van Kris Stynen. Fingerstyle gitaar en zang zijn de basis voor het uitvoeren van zowel eigen nummers als covers uit diverse genres, doch bewerkt naar een eigen stijl. Voor Geel Zomert! brengt hij nog een speciale gast mee, niemand minder dan Steven de Bruyn aan de harmonica!

JASPER ERKENS

Jasper Erkens (BE) begon zijn carrière op slechts 15-jarige leeftijd, geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice. Hij trok de aandacht en werd de jongste solo-artiest ooit die op Rock Werchter speelde. Vorig jaar bracht hij zijn vierde studioalbum uit, genaamd 'Artificial Messiah'.

30 AUGUSTUS

BULS & HAUTEKIET

Bart Buls invites deze keer partner in crime pianist/radiomaker Jan Hautekiet. Samen brengen het beste van The American Songbook en aanverwante singer-/songwriters van de wereld. Elke keer andere versies, geregeld nieuw repertoire, ruimte voor improvisatie van het moment, op zoek naar muzikaal avontuur.

GUY SWINNEN BAND

Samen met zijn band gaat Guy Swinnen in 2024 op tour langs de zomerfestivals. Hij brengt een bloemlezing uit zijn eigen oeuvre, maar covert hij ook op onnavolgbare wijze zijn eigen helden. 'Rock ain't dead' is een show waar uw oren gaan van flapperen en waar bewezen gaat worden dat euh… rock nog niet dood is.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Grasplein Jeugdcentrum De Bogaard

Organisatie

Stad Geel - Dienst Toerisme en Stadsanimatie

Filter op categorie