Naar inhoud

Albert Lee

Voorstellingen - Jazz en blues

Praktisch

OrganisatieCC deWerft - Geel, e-mail , 014 56 66 66, website
Een initiatief vanCultuurcentrum de Werft
WaarSchouwburg, Werft 32
Wanneerdinsdag 31 oktober 2017
Van20.15 uur
Prijs18 EUR
vriendenprijs: 14.00 euro
 Albert Lee

Info

Deze levende gitaarlegende en vaste sideman van de grootsten, vormt zijn eigen band met JT Thomas, Jason Smith en Will MacGregor. Verwacht je aan een wandeling door decennia muziekgeschiedenis met eigen werk en covers, zowel rock-'n-roll, blues als country met als constante enorm sterk gitaarwerk waarbij Lee ook bewijst een begenadigd zanger te zijn.
Het voorprogramma ...

Meer info

In zijn vijfde decennium als professioneel muzikant, maakt Albert Lee deel uit van een selecte groep muzikanten - de meest virtuoze - gerespecteerd op drie continenten en met een carrière waarvan velen dromen, maar het slechts weinigen is gegund.

Deze levende gitaarlegende en vaste sideman van de grootsten, vormt zijn eigen band met JT Thomas, Jason Smith en Will MacGregor. Deze muzikanten verdienden hun sporen bij onder andere Captain Beefheart, Pat Boone, Pretenders en Emmylou Harris.

Verwacht je aan een wandeling door decennia muziekgeschiedenis met eigen werk en covers, zowel rock-'n-roll, blues als country met als constante enorm sterk gitaarwerk waarbij Lee ook bewijst een begenadigd zanger te zijn.

Albert Lee speelde onder andere in de bands van The Everly Brothers, Emmylou Harris en Joe Cocker. Het meest bekend is hij misschien wel als compagnon van Eric Clapton waarmee hij het legendarische Just one night opnam. Tot op de dag van vandaag neemt hij de gitaar voor zijn rekening in Bill Wyman's Rhythm Kings, de band van gepensioneerd Rolling Stones bassist Bill Wyman.

In de jaren '80 bracht hij met Speechless en Gagged but Not Bound goed ontvangen solo albums uit. Dit solo werk blijft hij tussen opdrachten voor anderen doorzetten. Zijn laatste release The Highwayman uit 2015 kreeg een gevolg met live dvd van de viering van zijn zeventigste verjaardag met daarop gasten als Bill Wyman en Dave Edmunds.

"Een briljant gitarist. Zijn geluid is onmiskenbaar vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard.? (Emmylou Harris)

?Albert Lee? De beste gitarist ter wereld! (Eric Clapton)


Het voorprogramma wordt verzorgd door Bellemont .
Bellemont pakt uit met een groepsgeluid dat gekleurd is door een mix van diverse afkomsten (zangeres Tracee: USA / bassist Pip: Nederland / gitarist Sam en toetsenist Bruno: Vlaanderen / drummer Joe: Wallonië), stijlen, voorkeuren en verledens. Hun muziek bevat hints van uitgepuurde soul, blues, roots, torch songs, en humeurige psych - en dat alles soms binnen één nummer. Geen stijl zonder inhoud, trends nalopen of radiosnoepjes. Geen uitgesleten trucs, vlotte tempo's of automatische piloot. Bellemont mikt erop u traag te veroveren met hun geluid - zonder binnenweggetjes.


© foto bij ons niet gekend, denkt u hier rechten op uit te oefenen, neem met ons contact op via admin.dewerft@geel.be

Gezelschap, producent, uitvoerders

Albert Lee en Bellemont-Uitvoerders

Doelgroep

Voor iedereen