Naar inhoud

The L.A. Play

Voorstellingen - Theater

Praktisch

OrganisatieCC deWerft - Geel, e-mail , 014 56 66 66, website
Een initiatief vanCultuurcentrum de Werft
WaarSchouwburg, Werft 32
Wanneerwoensdag 10 mei 2017
Van20.15 uur
Prijs13 EUR
vriendenprijs: 9.00 euro
The L.A. Play

Info

Als er één stad is die steevast geldt als inspiratiebodem voor Abattoir Fermé, dan is het wel Los Angeles. Voor deze creatie toont Abattoir Fermé het mooiste én het lelijkste van de Amerikaanse droomfabriek waar hoge cultuur hand in hand leeft met low camp.

Meer info

Wat gebeurt er wanneer de laatste barfly naar buiten is gestrompeld, de gordijnen worden gesloten en de deuren in het slot vallen? The L.A. Play speelt zich af in in een grootstad after hours: een nachtelijk Abattoir Fermé -universum over een metropool in verval.

Als er één stad is die steevast geldt als inspiratiebodem voor Abattoir Fermé, dan is het wel Los Angeles. Waar een eeuw geleden de wonderlijke eerste filmsets verrezen, en vandaag villa's in de Hollywood Hills als setting voor pornofilms fungeren. Een stad die zich uitstrekt van onbetaalbare winkels op Rodeo Drive over de jetset van Beverly Hills helemaal tot aan de Salton Sea: een gruwelijke plek waar alleen nog achtergebleven oudjes wonen, vlakbij een strand bezaaid met visgraten en dode pelikanen. In The L.A. Play gaat Abattoir Fermé op zoek naar het mooiste én het lelijkste van de Amerikaanse droomfabriek waar hoge cultuur hand in hand leeft met low camp.

Abattoir Fermé
Abattoir Fermé maakt voorstellingen vanuit een fascinatie voor 'de wereld achter het bekende', voor angsten of fantasieën die de mens normaliter wil rationaliseren of vergeten. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir steevast mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld. Er huizen personages, ideeën, genres of plaatsen die refereren aan 'verborgen werelden' of aan angst, verlangen en obsessie.

De beeldtaal van het gezelschap is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. Abattoir Fermé wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dans, monologen, figurentheater of opera. Soms kriebelt het zelfs richting televisie, tentoonstelling, kortfilm of concert. Eigen creaties vormen de hoofdmoot, maar evengoed neemt het gezelschap graag bestaand repertoire onder handen.

Tekst en regie: Stef Lernous
Spel: Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert.
Muziek: Kreng
Decor- en lichtontwerp: Stef Lernous en Sven Van Kuijk
Productie: Abattoir Fermé, in samenwerking met NONA
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

TRIPLE BILL
Abattoir Fermé speelt dit seizoen in de regio een heuse TRIPLE BILL! Het gezelschap is te zien in Geel, Herentals en Heist-op-den-Berg, met drie verschillende producties:
Buchowski
donderdag 24/11/2016 in Herentals
Alice door Capsule i.s.m. Abattoir Fermé
zaterdag 04/02/2017 in Heist-op-den-Berg
The L.A. Play
woensdag 15/02/2017 in Geel

Als je een ticket koopt voor de triple bill betaal je slechts 21 euro (vriendenprijs 18 euro).
Gezelschap, producent, uitvoerders

Abattoir Fermé-Uitvoerder

Doelgroep

Voor iedereen