Naar inhoud

Double Bill

Voorstellingen - Theater

Praktisch

OrganisatieCC deWerft - Geel, e-mail , 014 56 66 66, website
Een initiatief vanCultuurcentrum de Werft
WaarRaadzaal de Halle, Markt 1
Wanneerwoensdag 22 maart 2017
Van20.15 uur
Prijs12 EUR
vriendenprijs: 8.00 euro
Double Bill

Info

Katleen Scheir acht de tijd rijp om in trio-vorm haar eigen muziek aan je voor te stellen. Geen pure jazz, wel sterke folky tekstnummers in de traditie van Joni Mitchell en Alela Diane, maar in een eigen uitgepuurde stijl en met invloeden uit de Joodse muziek, gipsy en tango. De teksten zijn poëtisch en graven diep in haar eigen leven.

Dries brengt ...

Meer info

Katleen Scheir sloeg na haar studies jazz zang aan het conservatorium van Antwerpen snel een andere richting in. Al jarenlang raakt ze de harten van menig muziekliefhebber als zangeres bij The Golden Glows. Ze verdiende haar sporen ook al bij Hugo Spencer, Guy Davis, Matt Watts, Fabrizio Poggi, ... De dertig voorbij en heel wat ervaring op de teller, is de tijd rijp om haar eigen muziek aan je voor te stellen. Geen pure jazz, wel sterke folky tekstnummers in de traditie van Joni Mitchell en Alela Diane, maar in een eigen uitgepuurde stijl en met invloeden uit de Joodse muziek, gipsy en tango. De teksten zijn poëtisch en graven diep in haar eigen leven. Katleen Scheir speelt op dit concert in trio met Martine de Kok (piano en accordeon) en Diego Faes (bas) die we kennen van onder andere The Blue Heathens en New Rising Sun.

Dries brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen. In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerps
Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We're all coming home uitbracht. Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.
Gezelschap, producent, uitvoerders

Katleen Scheir en Dries-Uitvoerders

Doelgroep

Voor iedereen