Naar inhoud

Farewell Tour

Voorstellingen - Theater

Praktisch

OrganisatieCC deWerft - Geel, e-mail , 014 56 66 66, website
Een initiatief vanCultuurcentrum de Werft
WaarSchouwburg, Werft 32
Wanneervrijdag 24 maart 2017
Van20.15 uur
Prijs28 EUR
vriendenprijs: 24.00 euro
Farewell Tour

Info

Zoals goede wijn geen krans behoeft, hebben The Nylons geen band nodig om hun muziek draagkracht te geven. Aan puur stemgeluid heeft de vierkoppige Canadese A Capella sensatie meer dan genoeg. Na 35 jaar besluiten deze iconen van het genre hun carrière met een farewell concerttour. Nog één keer The lion sleeps tonight . Daarmee komt een einde aan een imposa...

Meer info

Zoals goede wijn geen krans behoeft, zo hebben The Nylons geen band nodig om hun muziek draagkracht te geven. Aan puur stemgeluid heeft de vierkoppige Canadese A Capella sensatie meer dan genoeg om zijn publiek te overweldigen. Met ongeëvenaarde feeling voor harmonie weten The Nylons klassiekers van jazz, gospel, pop en soul een totaal nieuw geluid te geven. Na 35 jaar als iconen van hun genre de wereld te hebben rondgetoerd, besluiten ze hun carrière met een farewell concerttour . Begin 2017 krijgen ook de Vlaamse Nylonsfans nog eenmaal de kans om hun coryfeeën live te zien spetteren. Nog één keer The lion sleeps tonight . Nog één keer Up the ladder to the roof , hits waarmee het viertal het A Capella genre begin jaren '80 op de kaart zette.

Het avontuur van the Nylons begon in 1979, toen vier jonge artiesten uit Toronto het plan opvatten om een band te beginnen. Een instrument bespelen konden ze niet, maar ze konden alle vier zingen als nachtegalen. Het bleek het nieuwe geluid waar de wereld op wachtte, want binnen de kortste keren toerden ze als beroemdheden over de globe. Zeventien albums zette de formatie op de markt en ze sleepten tal van nominaties en prijzen in de wacht, waaronder zeven gouden en platina platen. De verbluffende harmonieën, de energie en de dynamiek van hun optredens zijn legendarisch. Aan die hartverwarmende live optredens komt met de komende farewell tour een eind. Maar wel in stijl. Om met de woorden van ?founding father' Claude Morrison te spreken: ?We will go out with a bang!?
Gezelschap, producent, uitvoerders

The Nylons-Uitvoerder

Doelgroep

Voor iedereen