Naar inhoud

Antithesis

Voorstellingen - Theater

Praktisch

OrganisatieCC deWerft - Geel, e-mail , 014 56 66 66, website
Een initiatief vanCultuurcentrum de Werft
WaarSchouwburg, Werft 32
Wanneerdonderdag 30 maart 2017
Van20.15 uur
Prijs10 EUR
vriendenprijs: 6.00 euro
Antithesis

Info

In Antithesis, the future of the image poneert danser Michiel Vandevelde enkele theses en een antithese rond vragen als "Wat zijn beelden?" en "Wat is de toekomst van het beeld?" Het resultaat is een voorstelling waar geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. Een literaire-youtube-dans-documentairevoorstelling die terecht...

Meer info

In de loop van de geschiedenis verbleekt de rol van de geschreven taal zienderogen: de laatste decennia nemen beelden steeds meer de bovenhand als krachtig communicatiemiddel.

Antithesis, the future of the image stelt vragen als "Wat zijn beelden?" en "Wat is de toekomst van het beeld?" Danser Michiel Vandevelde poneert rond deze vragen enkele theses en een antithese. Het resultaat is een voorstelling waar geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. Een literaire-youtube-dans-documentairevoorstelling.

De voorstelling is gebaseerd op het principe van 'reappropriatie': het hergebruik van bepaalde materialen. De dans en muziek refereren aan populaire videoclips en popmuziek, de beelden aan een publicieitsteaser van Levi's, en de tekst bestaat uit citaten uit filosofische en politieke teksten.

Michiel Vandevelde
Michiel Vandevelde is danser en choreograaf. Hij studeerde af aan P.A.R.T.S. in Brussel. Hij kleurt regelmatig buiten de lijntjes van de dans. Zo richtte hij in het kader van de Stadsresidenten van Vooruit een nieuwe politieke partij op: 'The Political Party'. In 2013 maakte hij met negen jongeren de voorstelling Love songs (veldeke) bij f ABULEUS, het Leuvens gezelschap waar hij als tiener zijn eerste (dans)stappen zette. De solo Antithese, the future of the image is een volgende, belangwekkende stap in Vandeveldes parcours. Net daarom werd ze - terecht - geselecteerd voor Circuit X .

Kunstenpunt bracht naar aanleiding van de Dag van de Dans 2016 een online gids over hedendaagse dans in Vlaanderen en Brussel. Dansrecensenten portretteren dansmakers aan de hand van beeldfragmenten, onder andere ook van Michiel Vandevelde.


Creatie en dans: Michiel Vandevelde
Feedback: Dries Douibi
Tekst: Vilém Flusser, Jean-Luc Godard, Victor Hugo, Aldous Huxley, Neil Postman, Jacques Rancière, Anna Siegel, Michiel Vandevelde, Kristof van Baarle
Coproductie: Vooruit in het kader van het Europese netwerk DNA (Departures and Arrivals)
Co-ondersteuning: The Creative Europe Program of the European Union

CIRCUIT X
Circuit X wil nieuwe, talentvolle theatermakers de kans geven om hun werk in de Vlaamse en Nederlandse theaters aan het publiek voor te stellen. Circuit X is een kwaliteitslabel voor verrassende voorstellingen van makers die bij het grote publiek wellicht nog onbekend zijn.

Maar Circuit X is meer dan een tournee langs Vlaamse en Nederlandse podia. Het koppelt ook een rechtstreekse dialoog tussen publiek en makers aan de voorstellingen. Circuit X wil daarbij nieuwe vormen van publieksbemiddeling onderzoeken en stimuleren. Een inleiding of nabespreking staan steevast op het programma.

Andere geselecteerde Circuit X-voorstellingen in de cultuurcentra van 't Pact:
Yinka Kuitenbrouwer - HonderdHuizen - Theater
Vrijdag 21 oktober 2016 om 14 uur, 19 uur & 21 uur in cc Zwaneberg (Heist-op-den-Berg) - 10 euro

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen - Scheeps-Horeca - Theater
Woensdag 23 november 2016 om 20.15 uur in Schouwburg Rex - 13 euro

Louis Vanhaverbeke - Kokokito - Theater
Donderdag 16 februari 2017 om 20.15 uur in Schouwburg 't Schaliken (Herentals) - 10 euro
Gezelschap, producent, uitvoerders

Michiel Vandevelde-Uitvoerder

Doelgroep

Voor iedereen