Naar inhoud

Zonder bloed

Voorstellingen - Theater

Praktisch

OrganisatieCC deWerft - Geel, e-mail , 014 56 66 66, website
Een initiatief vanCultuurcentrum de Werft
WaarSchouwburg, Werft 32
Wanneerdonderdag 6 april 2017
Van20.15 uur
Prijs14 EUR
vriendenprijs: 10.00 euro
Zonder bloed

Info

Theatermaakster Inne Goris heeft iets met de donkere rafelrand van de menselijke persoonlijkheid. Toen ze de vraag kreeg om te werken rond WO I vond ze in Zonder Bloed , een novelle van Alessandro Baricco , een aanknopingspunt. Zonder Bloed vertelt het verhaal van een wraakactie in oorlogstijd. Door het oorlogsleed te vernauwen tot de bizarre rela...

Meer info

Theatermaakster Inne Goris heeft iets met de donkere rafelrand van de menselijke persoonlijkheid. Haar theater stelt lastige vragen: vanaf welk moment ga je een grens over, doe je dingen die je niet wil doen, verlies je je onschuld? En wat gebeurt er als je die grens over bent? Wat doet dat met je, als je de nachtzijde van je eigen ik binnentreedt? Tegelijk toont ze de verbazingwekkende veerkracht en vechtlust van mensen om met moeilijke, vaak gruwelijke situaties om te gaan. Vaak zijn het kinderen, haar personages, nog vaker meisjes. Ze verliezen hun onschuld, of vechten om die te herwinnen.

Toen Inne Goris de vraag kreeg om te werken rond WO I vond ze in Zonder Bloed , een novelle van Alessandro Baricco , een aanknopingspunt. Zonder Bloed vertelt het verhaal van een wraakactie in oorlogstijd, en de poging van een dader, toen jonge man, en een slachtoffer, toen een jong meisje, om, vele jaren later, met elkaar en hun gedeelde trauma in het reine te komen. De oorlog zelf blijft onbepaald, waardoor de thematiek naar een meer abstract, universeel plan wordt getild. Wraak en de poging tot verzoening is van alle tijden. Door het oorlogsleed te vernauwen tot de bizarre relatie tussen een dader en een slachtoffer e - belangrijker nog - tussen een man en een vrouw, wordt dat leed gruwelijk tastbaar. Gruwelijk complex en gelaagd ook.

Net zoals voor de muziek-theatrale installatie Hoog Gras , werkt Inne Goris samen met Dominique Pauwels voor de muziek bij de voorstelling.

Gelezen op http://www.cuttingedge.be/podiumexpo/lod-zonder-bloed : Drijvend op de intimiteit van Verhelsts bewerking enerzijds en op de oogopslag waarin Johan Leysen en Lieve Meeussen hun verloren gewaande zelf terugvinden anderzijds, is ?Zonder bloed' behoorlijk beklijvend. En relevant. Toch in deze tijden?

Concept en regie: Inne Goris
Spel: Johan Leysen, Lieve Meeussen, Aja Ademi/Mila Baeyens
Tekst: Peter Verhelst (naar Senza Sangue van Alessandro Baricco (vertaling Manon Smith, Uitgeverij De Bezige Bij)
Muziek: Dominique Pauwels
Muzikale uitvoering (opname): SPECTRA (Tille Van Gastel (fluit), Dirk Descheemaeker (klarinet), Pieter Jansen (viool), Bram Bossier (altviool), Jan Sciffer (cello), Luc Van Loo (piano) Frank Van Eycken (percussie)) olv Filip Rathé & Annelies Van Hijfte (sopraan)
Scenografie: Stef Stessel
Lichtonwerp: Stef Stessel, Johan Vandenborn
Kostumms: Greta Goiris
Realisatie kostuums: Cathérine Picqueray, Claudine Grynwijs
Regie-assistentie: Lisa Fonteyne
Geluid: Pino Etz, Marc Combas
Projecties: Pascal Poissonnier
Techniek: Pino Etz, Johan Vandenborn
Repetitor: Katrijn Friant
Taalcoach Engels: Marieke Van Hooff
Vertaling: Gregory Ball (Engels), Monique Nagielkopf (Frans)
Stage techniek: Johannes Ringoot
Productieleiding: Isabel Vermeulen
Communicatie: Marianne Cattoir
Productie: LOD muziektheater
COPRODUCTIE Kaaitheater, LIFT Festival, SPECTRA, House On Fire

Gezelschap, producent, uitvoerders

LOD en Inne Goris-Uitvoerders

Doelgroep

Voor iedereen