Naar inhoud

Prenatale cursus

Cursussen en Workshops - Varia

Praktisch

OrganisatieKatrien Nuttin, e-mail , 0496 213 718, website
Een initiatief vanGeboorte-Informatiecentrum vzw (GIC)
WaarGeboorte-Informatiecentrum vzw, Diestseweg 120
Wanneerwoensdag 19 april 2017
Inschrijven totdinsdag 18 april 2017
Van19.30 uur
Prijs100 EUR
Je betaalt 70 euro als je lid bent van het Geboorte-informatiecentrum (meer info zie www.geboorte-infocentrum.be). Of je nu alleen of met z’n tweeën komt, de prijs blijft hetzelfde. Als is het erg aan te raden om als koppel samen te komen: met twee hoor je meer én zijn jullie samen beter voorbereid. Breng ook een kleefbriefje van het ziekenfonds van de moeder mee.

Info

Zwanger zijn, samen uitkijken naar nieuw leven, een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Vele vragen, gevoelens, onzekerheden komen naar boven: wat kan ik verwachten van de bevalling, hoe kan ik (helpen) de weeën opvangen, op welke begeleiding kan ik beroep doen? Met deze vragen en nog veel meer kan je terecht tijdens de prenatale cursus van het Geboorte-informatiecentrum.

Meer info

De prenatale cursus van het Geboorte-informatiecentrum wil je helpen in het vinden van je weg binnen de bestaande begeleidingsmogelijkheden rondom zwangerschap, geboorte en kraamperiode. De cursus bestaat uit een zestal avonden waarbinnen allerlei vragen rond thema’s uitgediept worden: wat kan ik verwachten van de bevalling, hoe kan ik (helpen) de weeën opvangen, hoe kan ik onnodige technische ingrepen voorkomen, hoe zorg ik voor mijn pasgeboren kindje…? In kleine groepjes wordt er interactief gewerkt rond de thema's zwangerschap, arbeid, bevalling, kraamperiode en ouderschap. Aan de hand van beeldmateriaal, oefeningen, groepsgespreken... helpen we jullie bij de voorbereiding op het nakende ouderschap. Jij, je partner en jullie ongeboren kindje staan centraal op deze avonden.
Voor een optimale dynamiek wordt het aantal koppels beperkt tot 6. Tijdig inschrijven is de boodschap!
Gezelschap, producent, uitvoerders

Katrien Nuttin-vroedvrouw

Doelgroep

Volwassenen (18+)