Naar inhoud

Dessert Demo

Cursussen en Workshops - Varia

Praktisch

OrganisatieDavidsfonds Geel, e-mail , 014/58 29 64
Een initiatief vanDavidsfonds
WaarTechnisch Instituut St.-Jozef (blok V), Technische Schoolstraat 52
Wanneerwoensdag 22 maart 2017
Van19.00 uur
Prijs20 EUR
15 euro voor Davidsfondsleden

Info

Chocolatier Christof Lauwers en patissier Hannes Van Genechten tonen hoe je een feestmaal kan afsluiten met een mooi en lekker dessert. Een demonstratie (voor zowel de hobbyist als de ervaren kok), gevolgd door een receptie met degustatie.

Meer info

Wil u graag uw feestmaal op originele wijze afsluiten? Kan u wat inspiratie gebruiken bij het combineren van smaken voor een dessert? Wil u weten wat belangrijk is bij de presentatie van een dessertbord? Dan zijn Christof Lauwers en Hannes Van Genechten ongetwijfeld de geschikte figuren om u daarbij te helpen. Op woensdag 8 februari om 19 uur staan de chocolatier en de patissier paraat in de ateliers van het Technisch Instituut Sint-Jozef (Technische Schoolstraat).
Zowel Christof Lauwers als Hannes Van Genechten werkten voor de gerenommeerde Antwerpse chocoladezaak DelRey en geven nu les aan het Technisch Instituut, elk met zijn specialiteit. Ze zijn perfect op mekaar ingespeeld: Hannes focust op het patisseriegedeelte en Christof op de chocolade. Het programma van 8 februari is zowel op de hobbyist als op de meer ervaren kok gericht. Het bestaat uit een twee uur durende demonstratie waarin de verschillende technieken voor het vervaardigen van een dessertbord aan bod komen. Allerlei facetten worden getoond en de chocolade-afwerking zorgt ervoor dat het dessert uitblinkt en bijna te mooi is om op te eten!
Na de demonstratie is er een receptie tijdens dewelke u de uitgewerkte creatie kan degusteren. Achteraf krijgt u de recepten mee naar huis. De kostprijs voor dit gastronomisch gebeuren bedraagt 20 euro (15 euro voor Davidsfondsleden). Snel inschrijven is de boodschap, aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot twintig. Inschrijven kan bij Paul Heylen (Davidsfonds Geel) via mail (heylenpaul@skynet. be) of telefoon (014/58 29 64). Bij een overrompelend succes wordt een tweede sessie op woensdag 22 maart georganiseerd.
Gezelschap, producent, uitvoerders

Christof Lauwers-demonstrator
Hannes Van Genechten-demonstrator

Doelgroep

Voor iedereen