Naar inhoud

De cello van Pablo: een poëtische concertvertelling

Voorstellingen - Concert - Klassieke muziek - Literatuur

Praktisch

OrganisatieDavidsfonds Geel, e-mail , 014/58 29 64
Een initiatief vanDavidsfonds
WaarConcertzaal muziekacademie, Stationsstraat 29
Wanneerdinsdag 21 maart 2017
Van19.30 uur
Prijs13 EUR
10 euro voor Davidsfondsleden
25 euro voor gezinskaart

Info

'De cello van Pablo' is een voorstelling met muziek, woord en beeld. Carla Van Geel (celliste), An Van Reeth (pianiste/celliste) en Rik Van Braband (verteller) vergasten u op een mix van gevarieerde cellomuziek en treffende teksten in een poëtisch kader.

Meer info

Op dinsdag 21 maart worden in Vlaanderen allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van ‘De Nacht van de Geschiedenis’. Het thema dit jaar is ‘muziek’. Ook Davidsfonds Geel is traditiegetrouw present, deze keer met ‘De cello van Pablo’. een voorstelling met muziek, woord en beeld. Carla Van Geel (celliste), An Van Reeth (pianiste/celliste) en Rik Van Braband (verteller) vergasten u op een aangename mix van gevarieerde cellomuziek en treffende teksten rond dit boeiende instrument; dit alles in een poëtisch en biografisch kader.
De cello (voluit 'violoncello': 'kleine grote viool') is een strijkinstrument met een warme klank. Het kreeg in vele composities een begeleidende functie, maar er zijn toch ook heel wat stukken waarin het instrument een prominente rol kreeg. Daar krijg je op 21 maart uiteraard enkele fragmenten van te horen.
Rik Van Braband heeft gegrasduind in de biografie van Pablo Casals, bekend Catalaans cellist, componist en dirigent uit de 20ste eeuw. Hij werd beroemd met zijn interpretaties van de cellosuites van Bach. Rik Van Braband doorploegde ook zijn eigen indrukwekkende huisbibliotheek op zoek naar poëtische teksten over het intrigerende instrument.
‘De cello van Pablo’ wordt een poëtische mix van muziek, woord en beeld. De teksten van Rik Van Braband en de muziek van Carla Van Geel (cello) en An Van Reeth (piano en cello) worden ondersteund met beeldprojectie. De klemtoon ligt logischerwijs op de muziek. U krijgt werk te horen van o.a. Bach, Max Bruch, Saint-Saëns, Elgar, Albinoni en uiteraard ook van Casals. De toon zal heel gevarieerd zijn: ingetogen, passioneel, tragisch, vrolijk…
Mocht u nog twijfelen aan de kwaliteit van de concertvertelling ‘De cello van Pablo’, dan kan de biografie van de artiesten op de scène u wellicht overtuigen. Ze hebben immers alle drie al heel wat podiumervaring. Carla Van Geel is leerkracht cello aan de Geelse muziekacademie. An Van Reeth is pianobegeleidster aan diezelfde academie. Rik Van Braband is tekstschrijver en woordkunstenaar.

Nog even alles op een rijtje. U bent welkom op dinsdag 21 maart vanaf 19.30 uur in de concertzaal van de Geelse Muziekacademie (Stationsstraat 29). De toegangsprijs bedraagt 13 euro (10 euro voor Davidsfondsleden). Een gezinskaart kost 25 euro. Inschrijven kan bij Paul Heylen via mail (heylenpaul@skynet.be) of via telefoon (014/58 29 64). Tijdens de pauze en na de voorstelling is er gelegenheid om even te snuisteren tussen wat interessante boeken en na te genieten met een verfrissing. Tot dan?
Gezelschap, producent, uitvoerders

Carla Van Geel-celliste
An Van Reeth-pianiste/celliste
Rik Van Braband-woordkunstenaar

Doelgroep

Voor iedereen